Kahvinystävä luopui kahvista kahdeksi viikoksi – kokeilulla neljä selvää vaikutusta

shutterstock_632762603
Kahvin vaihtaminen yrttiteehen toi mukanaan yllättäviä seurauksia. Shutterstock

Vaikka kahvista luopuminen tuntui aluksi haastavalta, nainen kertoo sen tuoneen hänen elämäänsä paljon hyviä asioita. 

Kahvista luopuminen oli asia, joka Lauren Conrad -blogiin kirjoittaneen Allison Nortonin mukaan koetteli toden teolla hänen tahdonvoimaansa. 

Useamman kupin päivässä kahvia juonut Norton kertoo halunneensa kuitenkin tietää, millaisia vaikutuksia kahvista luopumisella olisi hänen olotilaansa ja päivittäisiin rutiineihinsa. Näiden asioiden selvittäminen motivoi naista kahden viikon kokeilujaksolle. 

Aamukahvin nainen vaihtoi kupillisen vihreää teetä, ja tämän lisäksi hän nautti vettä ja yrttiteetä pitkin päivää.

Seuraavat neljä asiaa naisen elämässä muuttuivat kahden viikon kahvittomuusjakson jälkeen.

1. Iltapäivän makeanhimo katosi

Kahvista luopumisella oli merkittävä vaikutus naisen ruokavalioon, sillä Allison kertoo kärsineensä monien muiden ihmisten tavoin iltapäivisin iskevästä makeanhimosta.

– Suurin positiivinen muutos, jonka huomasin luovuttuani kahvista kahdeksi viikoksi, oli, että sokerinhimoni yksinkertaisesti katosi, nainen iloitsee.

Nainen kertoo huomanneensa, että vihreän aamuteen nauttiminen auttoi häntä pitämään hänet energisenä koko päivän, ja jos mielihaluja syntyi, ne kohdistuivat sokerin sijaan terveellisempiin vaihtoehtoihin.

2. Unirytmi muuttui paremmaksi

Iltapäivän kahvin lipittely kostautui naisen mukaan usein sillä, että hän löysi itsensä tuijottamasta kattoa sängyssä maaten ja miettien, miksi uni ei millään tule. Kahvista luopuminen johti nopeasti siihen, että naisen luonnollinen unirytmi pääsi oikeuksiinsa, millä oli merkittävä vaikutus naisen jaksamiselle. Allison kertoo heränneensä itsestään aamun sarastaessa ja tunteneensa olonsa väsyneeksi pimeän tullen.

3. Herääminen tapahtui luonnollisemmin

Kun elimistö ei saanut kofeiiniryöppyä heti aamusta, se heräsi uuteen päivään luonnollisemmin. Aamuherätysten helppous tuli Allisonille yllätyksenä.

– Aamutreeneihin nouseminen 5.30 aamulla ei ollut ongelma, koska nukahdin nukkumaan mennessä helpommin kuin normaalisti. Ja voin lyödä vaikka vetoa, että myös unenlaatuni oli parantunut, nainen kertoo.

4. Ihon kunto parani

Neljän päivän kahvittomuuden jälkeen nainen kertoo huomanneensa ihonsa kunnon parantuneen; aivan kuin se olisi hehkunut. Allison uskoo paremmilla yöunilla olleen vaikutusta, mutta myös sillä, että kahvin sijaan hänen tuli juotua aiempaa enemmän vettä.

Vaikka nämä kaksi viikkoa toivat naisen elämään monia hyviä asioita, hän aikoo silti nauttia kahvista jatkossakin – mutta aiempaa maltillisimmissa määrin.

– Se auttoi minua tiedostamaan, kuinka paljon kahvia oikein join, ja millainen vaikutus sillä oli minuun. Mutta uskon vakaasti siihen, että kohtuullisuus on parasta joka asiassa, Allison toteaa.

Lähde: LaurenConrad

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja