Kahvikakkujen kiistaton ykkönen: Milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?
Legendaarinen tiikerikakku on taatusti yksi Suomen suosituimmista kahvikakuista. Hauskat suklaaraidat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.
Videolla Neean leipoma banaanikakku ja oikeita banaaneja. Mutta mikä videon banaaneista on kakku?
Milloin viimeksi olet tarjoillut vieraillesi maukasta tiikerikakkua tai nähnyt sitä juhlien kahvipöydässä?
Tiikerikakku on varmasti monen mielestä yksi herkullisimmista kuivakakuista – makoisat suklaaraidat piristävät mehevän kakun makua ja ulkonäköä.
Tiikerikakku
4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Kokoa ja mittaa aineet. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vanilliinisokeri.
4. Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa kierre- tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
5. Mausta noin 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
6. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
7. Paista kakkua uunin alatasossa 45 minuuttia.
Resepti: Liimatainen, Teerikangas & Kunnas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka