Kahvikakkujen kiistaton ykkönen: Milloin viimeksi söit tätä legendaarista herkkua?

0:21 Mikä näistä banaaneista on oikeasti kakku?

Legendaarinen tiikerikakku on taatusti yksi Suomen suosituimmista kahvikakuista. Hauskat suklaaraidat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Videolla Neean leipoma banaanikakku ja oikeita banaaneja. Mutta mikä videon banaaneista on kakku?

Milloin viimeksi olet tarjoillut vieraillesi maukasta tiikerikakkua tai nähnyt sitä juhlien kahvipöydässä?

Tiikerikakku on varmasti monen mielestä yksi herkullisimmista kuivakakuista – makoisat suklaaraidat piristävät mehevän kakun makua ja ulkonäköä.

Tiikerikakku

4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta


Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Kokoa ja mittaa aineet. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vanilliinisokeri.
4. Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa kierre- tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
5. Mausta noin 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
6. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
7. Paista kakkua uunin alatasossa 45 minuuttia.

Resepti: Liimatainen, Teerikangas & Kunnas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja