Mainos

Kahvi on muutakin kuin kofeiinia – ammattilaiset neuvovat: Näin maistelet sitä kuin viiniä

Kahvi toimii monelle suomalaiselle aamujen herättäjänä ja iltapäivien piristäjänä, mutta kahvi on paljon muutakin kuin pelkkää kofeiinia. Kiinnittämällä huomiota kahvin makuun, väriin ja tuoksuun, voit löytää kahveista aivan uudenlaisia makuelämyksiä.

Kahvimaistelu on viinitastingin tavoin sekä tiedettä että taidetta. Kuten viinissä, myös kahvissa alkuperä, maaperä, ympäristö, lajike, käsittelytavat ja paahtaminen antavat jokaiselle kahville oman vivahteen. 

Nespresson kahviasiantuntijat ovat koonneet yhteen vinkit, joiden avulla saat kahvinautintoosi aivan uuden ulottuvuuden. Vinkkien avulla voit järjestää ystävillesi viinitastingin sijaan kahvinmaistelun.

1. Kiinnitä huomiota vaahtoon

Kiinnitä huomiosi kahvin pinnalla oleva vaahtoon eli cremaan. Onko se tasainen ja kiiltävä? Pinnalla pitäisi olla paljon pieniä kuplia, jotka tekevät cremasta tiiviin ja hienojakoisen.

Kokeile myös foldingia: nostele crema kahvin sekaan lusikalla, ja saat uudenlaisen kahvielämyksen

2. Tuoksuttele kahvin aromeja 

Miltä kupillinen tuoksuu? Huomioi eri vivahteet, sekoita kahvia ja tuoksuta kupillista uudelleen. Hengitä syvään parin sekunnin ajan, jotta aromit löytävät tiensä nenä- onteloon asti.

Tuoksu ja maku kuuluvat yhteen, joten kahvin tuoksut antavat heti vaikutelman siitä, miten hyvää kahvia on luvassa

3. Maista ryystämällä

Kahvia maistellessa tärkeää on, kahvia siemaistaan kunnolla. Käytä apuna lusikkaa, josta ryystät kahvia reilusti suuhusi. Hörppää samalla ilmaa, sillä on tärkeää, että kahvin mukana suuhun menee happea: se auttaa aromeja pääsemään nenän perälle. Tällöin myös haistat kahvin, sillä nenän perältä on suora yhteys suuhun.

Pyörittele ja purskuttele kahvia suussasi. Keskity sekä kahvin rakenteeseen, makuprofiiliin, happamuuteen että jälkimakuun.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja