Yksi väline voi tehdä kahvistasi hetkessä parempaa – keittimestä riippumatta!

2:24 Näin teet hyvää kahvia
Videolla barista näyttää, kuinka hyvä kahvikupillinen oikein valmistuu.

Kahviammattilaisen mukaan keittiövaaka on väline, joka jokaisen kahvin ystävän tulisi hankkia kotiinsa. Tämän välineen avulla kahvielämyksesi saattaa parantua huomattavasti. 

Hyvän kahvin valmistuksessa tärkeää on, että mittasuhteet ovat kunnossa. Kahvia tulisi annostella 16 grammaa 250 grammaa kohden – ei vähän sinne päin. 

– Vertaisin kahvia ruoanvalmistukseen tai leipomiseen, Stumptown Coffee Roastersin vanhempi kouluttaja Emily Rosenberg kertoo HuffingtonPost-sivustolle. 

– Voit noudattaa suuntaa antavia reseptejä, jotka eivät ole kovinkaan tarkkoja, tai vaihtoehtoisesti voit ottaa vaa’an esille ja taata haluamasi lopputuloksen.

Maukasta kahvia keittimestä riippumatta

Vaikka vaa’an käyttäminen saattaa tuntua joistain haastavalta ja vaikealta asialta, kahvin valmistus vaa’an avulla on Rosenbergin mukaan varsin yksinkertaista. Kahvia varten sinun ei tarvitse punnita kuin kaksi ainesosaa, vesi ja kahvi. 

Keittiövaakaa kannattaa käyttää myös siksi, että kahvinkeitinten kyljistä löytyvät mittaviivat eivät ole kovinkaan tarkkoja, ja ne voivat erota suurestikin riippuen keittimen merkistä.

– Ne eivät ole todellisia kuppikokoja, mikä voi olla todella hämmentävää, Rosenberg toteaa. 

Myös kahvimitoissa voi olla eroja. 

Vaa'an avulla mittasuhteet ovat taatusti oikeat, ja kahvi saadaan maistumaan toivotulta keittimestä ja kahvimitasta riippumatta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja