Kahvin laatu on vain yksi tekijä siinä, miltä kahvi lopulta kahvikupposessamme maistuu. Osaan tekijöistä voi vaikuttaa itse ja varmistaa, että kahvi säilyy mahdollisimman aromikkaana.
Kahvinautintoon vaikuttavat monet eri seikat kahvinlaadusta kahvikuppiin ja siihen, missä itse säilytät kahvia kotona.
– Happi on kahvin pahin vihollinen, Arvid Nordquist Finlandin maajohtaja Cecilia Mérus toteaa yrityksen lehdistötilaisuudessa.
Omilla toimillaan voi siis myös vaikuttaa kahvin aromien säilymiseen. Vaikka siitä voidaan kiistellä, kuuluuko kahvia säilyttää jääkaapissa vai ei, on yksi paikka, missä sitä ei missään nimessä kannata säilyttää.
Lue myös: Harva tietää, miten kahvin valmistustapa vaikuttaa kolesteroliarvoihin – "Jos vähänkään enemmän juo..."
Viileä, mutta hajuton säilytyspaikka
Kahvi sisältää eteerisiä öljyjä ja heti kun pakkauksen avaa, nämä öljyt alkavat hapettua ja pikkuhiljaa maku heikkenee. Kahvi säilyy parhaiten pakattuna muovipakkaukseensa, joten se kannattaa myös pitää siinä ja huolehtia, että pakkauksen saa suljettua avaamisenkin jälkeen ilmatiiviisti.


