Kahden ainesosan avokadoreseptit – näitä kannattaa kokeilla

Avokado_limetti
Shutterstock

Avokadosta saa helppoa ja hyvää nopeasti. Lue vinkit!

Jos haluat keksiä uusia herkkuja avokadosta, kokeilepa seuraavia helppoja reseptejä!

Avokado + kananmuna = uppomuna avokadossa

Täytä syvä kulho kylmällä vedellä. Riko kananmuna varovasti veteen ja laita kulho mikroon noin kahdeksi minuutiksi matalalle lämpötilalle. Valuta täydellinen uppomunasi ja laita syrjään. Poista avokadosta kivi ja aseta kananmuna kuoppaan. Sirottele hieman suolaa vielä päälle ja tuloksena on brunssin herkullisin osa eikä aikaakaan kulunut kuin kolmisen minuuttia.

Avokado + hummus = tuoretta dippiä

Herkullinen dippi syntyy, kun sekoitat noin 2,4 dl lempihummustasi yhden kypsän avokadon kanssa. Tarjoile joko dippinä tai pitaleipien välissä.

Avokado + täysjyväpasta = avokadolinguini

Keitä kourallinen täysjyväpastaa ja sekoita joukkoon muutama teelusikallinen suolaa. Kun pasta on kypsää, siivilöi se ja säästä noin desilitra keitinvettä. Kuutioi puolikas avokado ja heitä palaset kattilaan tärkkelysveden ja pastan kanssa. Sekoita, kunnes ainesosat ovat tasaisesti sekoittuneet.

Avokado + tonnikala = tonnikalasalaatti

Sekoita muussattu avokadonpuolikas tonnikalatölkillisen kanssa. Lisää suolaa ja puolikas ruokalusikallinen oliiviöljyä, jos sellaista sattuu löytymään. Tarjoile lusikoimalla ruokalusikallisia puolikkaiden, kivettömien avokadojen koloihin.

Avokado + pakastemarjat = avokadosmoothie

Sekoita tehosekoittimessa 2,4 dl pakastemarjoja ja puolikas avokado tasaiseksi juomaksi. Tämä vegaanismoothie maistuu hyvältä ja on kaiken lisäksi helppo valmistaa.

Avokado + ananas = ananassalsa

Ananas on juuri sopivan happoinen lisätäkseen vähän lisäpotkua johonkin miedonmakuiseen ruoka-aineeseen. Paloittele 2,4 dl ananasta ja kuutioi yksi avokado ja sekoita ainesosat hyvin. Hyppysellinen suolaa kruunaa salsan.

Avokado + limetti = kermainen salaatinkastike

Sekoita mehut yhdestä limetistä avokadon kanssa. Limetti auttaa säilyttämään avokadoa, joten se pysyy tuoreena noin viikon. Voit siis tehdä tätä kastiketta suurissa erin ja syödä salaatin kera pitkin viikkoa.

Avokado + suklaa = suklaamousse

Avokado ja suklaa eivät kuulosta herkulliselta yhdistelmältä, mutta kannattaa kokeilla tätä reseptiä herkkunälkään. Muussaa ja sekoita yksi kypsä avokado kaakaojauheen (noin 0,8 dl) kanssa. Sekoita, kunnes mousse on tasaista.

Avokado + jäätelö = herkkupirtelö

Avokadot sopivat myös jäätelön aisapariksi. Sekoita tehosekoittimessa kaksi kauhallista jäätelöä ja yksi kypsä avokado. Jos haluat tehdä enemmän pirtelö lisää puolikas avokado jokaista jätskikauhallista kohden. Sekoita, kunnes pirtelö on tasaista ja nauti!

Pilko avokado helposti, kokeile tätä niksiä:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lähde: Cosmopolitan

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.