Juotko kylmää vettä aamuisin? Ei ehkä kannattaisi

kuumaa vettä
Kuuma vesi tekee hyvää heti aamusta. Shutterstock

Riittävä veden juominen on todella tärkeää, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että aamulla nautittu vesi kannattaisi juoda lämmitettynä?

Lämmin vesi tekee keholle hyvää heti aamusta. Curejoy.com listasi lämpimänä nautitun veden terveyshyötyjä.

Älä kuitenkaan juo kraanalämmintä vettä, sillä siinä voi olla haitallisia mikrobeja ja putkistosta irronneita epäpuhtauksia. Ota hanasta raikasta vettä ja kuumenna se mikrossa, vedenkeittimessä tai kattilassa.

1. Lievittää kipuja

Jos kärsit aamulla päänsärystä tai pahoinvoinnista, lasillinen lämmintä vettä voi auttaa. Lämpimän veden juominen rauhoittaa myös lihaksia ja hermostoa.

2. Vilkastuttaa verenkiertoa

Lämmin vesi vauhdittaa hiussuoniston verenkiertoa ja saa olosi virkeämmäksi. Nauti vaihteeksi kupillinen kuumaa vettä aamukahvin sijaan ja kokeile huomaatko eron.

3. Lieventää ikääntymisen vaikutuksia

Lämpimän veden juominen saa ihosi näyttämään terveemmältä ja elastiselta. Se avaa myös ihohuokosia, jolloin epäpuhtaudet pääsevät poistumaan paremmin ja vapaiden radikaalien aiheuttamat solumuutokset vähenevät.

4. Auttaa painonpudotuksessa

Lämmin vesi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja voi helpottaa ummetusta. Säännöllisesti nautittuna lämmin vesi parantaa munuaisten toimintaa, auttaa pitämään verensokeria tasaisempana ja hillitsee makeanhimoa. Ennen aamiaista nautittu lämmin vesi saa ruuansulatuksen liikkeelle.

Lähde: Curejoy.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.