Mainos
Mainos

Nainen nautti sitruunamehua ja hunajaa joka aamu vuoden ajan – tämä oli lopputulos

Amerikkalainen Crystal Davis kertoo Brightside.me-sivustolla juoneensa vuoden ajan hunajalla ja sitruunalla maustettua kuumaa vettä. Aamurutiinin muuttamisella on naisen omien sanojen mukaan ollut huikea vaikutus hänen hyvinvointiinsa.

Moni suosii hunajaa ja sitruunaa osana kuumia juomia usein silloin, kun tuntuu, että flunssa painaa päälle. Crystal Davis päätti kokeilla, pysyisikö hän entistä terveempänä ja hyvinvoivana, mikäli hän joisi ylistettyä, luonnonmukaista terveysjuomaa myös arkena – eli silloinkin, kun flunssan oireet eivät tunnu vievän voimia.

Crystal Davis nautti juomansa siten, että hän lisäsi keitettyyn, hieman jäähdytettyyn veteen puolikkaan sitruunan mehun ja reilun teelusikallisen luomuhunajaa. Juomaan hän lisäsi lopuksi vielä hieman kylmää vettä, jotta sen pystyi hörppimään heti heräämisen jälkeen.

"En ole ollut flunssassa tai vatsataudissa kertaakaan koko vuoden aikana"

Vaikka Davis havaitsi kehossaan vuoden kestäneen testin aikana lieviä oireita siitä, että hän olisi saamassa flunssan, ei hän sairastunut lainkaan vuoden aikana. Vaikka hän kärsi tavalliseen tapaan silloin tällöin päänsäryistä ja väsymyksestä, koki hän vuoden aikana, että lähipiirin arkiset flunssat tai vatsataudit eivät enää tarttuneet häneen.

– En ole ollut flunssassa tai vatsataudissa kertaakaan koko vuoden aikana, Davis kirjoittaa.

"Minulla on enemmän energiaa"

Jo vanha kansa uskoi, että hunajavesi voi parantaa jopa flunssan ja tässä uskomuksessa onkin perää. Hunaja sisältää valtavasti luontaisia antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa esimerkiksi viruksilta ja bakteereilta. Hunajaa syömällä voi siten parantaa vastustuskykyä.

Myös kuumaa vettä ja sitruunaa on jo pitkään hehkutettu flunssaa ehkäisevänä juomana, joka stimuloi aineenvaihduntaa ja antaa kunnon annoksen C-vitamiinia

Toisin kuin ennen testiä, Davis ei vuoden kestäneen testinsä jälkeen kaipaa enää kahvia lainkaan. Kahvin sijaan hän joi nimenomaan aamuisin sitruunalla ja hunajalla maustettua kuumaa juomaa, ja jätti kahvin pois rutiineistaan. Kahvinjuonnin jättäminen vähensi naisen mukaan päänsärkyjä ja esti väsymyksen, joka saattoi aiemmin yllättää sen jälkeen, kun kofeiinin vaikutus hälveni.

Aiemmin Davis kertoo olleensa kaikkea muuta kuin aamuihminen. Hunaja-sitruunaveden nauttiminen muutti kuitenkin hänen asennettaan vuoden aikana tälläkin saralla.

– Minulla on enemmän energiaa ja hymyilen aamuisin entistä nopeammin, Davis kertoo.

Lähde: Brightside.me

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.