Juotko kahvisi mustana vai maidolla? Tämän se paljastaa luonteestasi

kahvisävyt kahvi mustana maidolla
Mikä näistä on sinun suosikkikahvisi? Shutterstock

Selvitä kansainvälisen kahvipäivän kunniaksi, mitä kahvimakusi kertoo luonteestasi.

Sunnuntaina 1.10. vietetään kansainvälistä kahvipäivää. Erilaisissa tutkimuksissa on selvitetty, mitä ihmisten kahvimaku kertoo heidän luonteistaan – tai minkälaiset ihmiset yleensä valitsevat kahvinsa mustana, ja minkälaiset maidolla. 

Kahvi mustana

Usko tai älä: mustaa kahvia juovilla ihmisillä on todennäköisemmin persoonallisuudessaan psykopaatin luonteenpiirteitä. Innbruckin yliopiston tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka pitävät mustasta kahvista ja muista kitkeristä ruoista ovat siis todennäköisemmin psykopaatteja.

Journal of Appetite -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin 1000 aikuisen makumieltymyksiä ja niiden yhteyttä persoonallisuuteen. Persoonallisuustesteissä etsittiin psykopatian lisäksi merkkejä muun muassa narsismista ja sadismista.

Mustan kahvin juojia on muissa tutkimuksissa luonnehdittu ihmisiksi, jotka haluavat pitää asiat yksinkertaisina. He ovat kärsivällisiä, mutta eivät pidä muutoksista elämässään. Mustaa kahvia juovat ovat todennäköisemmin myös luonteeltaan hiljaisia ja mielialaltaan ailahtelevia.

Espresso

Espressoa suosivat ovat tutkimusten mukana luonnollisia johtajia. He ovat ahkeria ja työskentelevät paljon. Heidän ahkeruutensa inspiroi myös muita, sekä työelämässä että kotona.  Espressonjuojat nauttivat suoraviivaisesta elämästä.

Kahvi maidon kanssa

Lattea juovat tai maitoa kahviinsa lisäävät ovat tutkimusten mukaan turvallisuudenhakuisia. He ovat myös empaattisia ja haluavat auttaa ja miellyttää muita. He etsivät tapoja pehmentää kitkeryyttä elämässään, aivan kuten he tekevät kahvinsakin kanssa lisäämällä maitoa. 

Maitokahvia suosivat voivat kuitenkin polttaa itsensä loppuun, kun eivät muista huolehtia omasta hyvinvoinnistaan tarpeeksi.

Kofeiiniton kahvi

Kofeiinitonta kahvia juovat ovat todennäköisemmin luonteeltaan pakkomielteisiä ja kontrolloivia. He ovat perfektionisteja ja erittäin tietoisia omasta terveydestään sekä kehostaan.

He tekevät yleensä terveellisiä valintoja elämässään, mutta se voi helposti mennä myös liiallisuuksiin. He saattavat huolehtia liikaa kaikesta ja stressaantua.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!