Mainos

Oletko vihreä, keltainen, punainen vai oranssi? Löydä oma persoonatyyppisi!

Erään teorian mukaan ihmiset voidaan jakaa neljään erilaiseen väriryhmään. Nämä värit kertovat ihmisen persoonasta sekä ajattelutavoista.

Dr. Carol Ritberger uskoo, että ihmiset voidaan jakaa neljään eriin persoonallisuustyyppiin: punaisiin, oransseihin, keltaisiin ja vihreisiin. Ne antavat osviittaa siitä, miten eri tavoin ihmiset suhtautuvat esimerkiksi erilaisiin tilanteisiin, stressiin, ongelmanratkaisuihin sekä ihmissuhteisiin.

Tämän tiedostaminen voi myös auttaa vuorovaikutustaidoissa ja antaa ymmärrystä sille, miksi ihmiset käyttäytyvät eri tavoin.

Osuuko jokin näistä kuvauksista juuri sinuun?

PUNAINEN

”Se mitä näet, sen myös saat.”


Punaiset persoonat eivät halua jättää arvailujen varaan, mitä heidän päässään liikkuu: he myös kertovat, mitä haluavat ja mitkä hänen odotuksensa ovat sekä itsensä että muiden ihmisten suhteen. Punaiset persoonat ovat hyvin kilpailuhenkisiä.  He myös tuppaavat näkemään maailman jokseenkin mustavalkoisesti. Asioiden pitäisi mennä pisteestä A pisteeseen B, ja sillä sipuli.

He ovat kovia tekemään töitä, ja ovat luonteeltaan luotettavia, ratkaisukeskeisiä ja itsevarmoja. Heissä on johtaja-ainesta ja he haluavat tuloksia: tehokkuus on heidän avainsanansa. He haluavat johtaa ja kontrolloida kaikkea. Punainen persoona on se, joka haluaa aina istua ratin takana. Stressi ja jännitys tuntuvat alaselän jäykkyytenä.


ORANSSI

“Tullaanko kaikki toimeen?

Oranssit persoonat ovat huolehtivaisia, oman elämänsä rauhanturvaajia. Muista ihmisistä huolehtiminen antaa heille merkityksen elämään.

Heillä on vahva yhteisöllisyysvietti ja he haluavat osallistua aktiviteetteihin, jotka rikastuttavat myös muiden elämää. Se näkyy niin harrastuksissa kuin ammatinvalinnoissakin.

Oranssit persoonat ovat uskollisia, kilttejä, lojaaleja, hyviä kuuntelijoita ja sosiaalisesti vastuullisia. He pistävät muuta ihmiset aina itsensä edelle. He pyrkivät luomaan harmonisen ilmapiirin, jossa yhteistyö sujuu.

Oranssit persoonat arvostavat järjestystä ja sääntöjä. Oransseilla persoonailla on tapana olla hieman huolissaan, ja stressi näkyy vatsakipuina.

 

 

KELTAINEN

“Tehdään asiat paremmin.”

Keltaiset persoonat ovat itsenäisiä ja visionaareja.  He ovat ystävälllisiä sekä syvällisiä ajattelijoita, ja heidän päätavoitteenaan elämässä on muuttaa asioita. He eivät jää tuleen makaamaan, vaan etsivät aina uusia tapoja tehdä asioita: vanhoihin tapoihin ei pidä kangistua. He arvostavat vapautta.

Keltaiset persoonat ovet ylpeitä ongelmanratkaisutaidoistaan ja heidän tavaramerkkeihinsä lukeutuvat pätevyys sekä kokemus. Kun muut karttavat haasteita, keltaiset persoonat ottavat haasteen vastaan ja saavat vieläpä suurta iloa siitä, että he saavuttavat jotain, mitä muut eivät.

Keltaisilla persoonilla on vaarana kärsiä stressistä johtuvista päänsäryistä.VIHREÄ 

“Haluan kokea kaiken.”


Vihreillä persoonilla on rikas ja eloisa mielikuvitus sekä vahva elämänjano. He kukoistavat, kun pääsevät käyttämään luovuuttaan. He ovat tunnettuja luovista ja innovatiivista ideoistaan.

He ovat erittäin lahjakkaita käyttämään intuitiivisia taitojaan ja tuppaavat luottamaan enemminkin vaistoihinsa kuin logiikkaan. Vihreät persoonat ovat kovia unelmoimaan.

Vihreät persoonat ovat emotionaalisia, innostuneita, intohimoisia, leikkisiä ja marssivat omaan tahtiinsa. Heidän tarkoituksenaan on toimia katalysaattorina muutokselle. He rakastavat myös hauskanpitoa.

Jännittävissä tilanteissa heillä tuppaa niskat ja hartiat mennä jumiin.

Lisää persoonallisuustestejä löydät täältä!

 

Stressaako? Tee hengitysharjoitus:

0:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.