Juhla Mokan pakkauskoko pieneni puolella – Paulig: "Kahvin ystävät ovat tätä toivoneet"

paulig
Pikku Juhla Mokka -kahvit tulevat isompien pakkauskokojen rinnalle. Perinteinen Juhla Mokka 500 gramman pakkauksessa löytyy myös edelleen kahvihyllyistä. MTV

Kahviyhtiö Paulig on lanseerannut uudenlaisen pakkauksen suomalaisten ikisuosikin rinnalle.

Ruokakaupassa asioidessaan saattaa nyt törmätä Juhla Mokan pikkusisarukseen eli Pikku Juhla Mokkaan. Kyseessä on noin puolet pienempi paketti totutusta puolen kilon pakkauskoosta. Lisäksi tuotesarjaan tuodaan samalla uusia makuvaihtoehtoja, Juhla Mokka Silkkinen ja Juhla Mokka Samettinen.

– Vastaamme tuotesarjan uusilla vaihtoehdoilla kuluttajien kasvavaan kiinnostukseen kokeilla uutta. Juhla Mokka on suomalaisten ylivoimaisesti ostetuin kahvi kaikissa ikäryhmissä, ja uskomme sen suosion edelleen kasvavan uusien vaihtoehtojen myötä, sanoo Pauligin kaupallinen johtaja Rami Kuusisto.

Pienemmälle pakkauskoolle on kysyntää 

Miksi Juhla Mokasta sitten lanseerataan pienempi paketi? Pauligin mukaan pienempää pakkauskokoa puoltaa useampi tutkimustulos ja kahvin ystävät ovat tätä toivoneet. Pienten kotitalouksien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Yhden tai kahden hengen talouksia on jo noin 77 prosenttia kaikista kotitalouksista Suomessa.

– Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -tuoteperheen kahvia, ja näistä alkuperäinen, vaaleapaahtoinen Juhla Mokka on edelleen ylivoimaisesti suosituin. Uudet pienemmät pakkaukset laskevat kynnystä kokeilla uusia makuja. Ne sopivat myös niille, jotka juovat kahvia hieman harvemmin. Pienemmässä pakkauksessa kahvin ehtii nauttimaan tuoreempana, jos kulutus ei ole kovin suurta, Kuusisto kertoo. 

Myös kahvihävikki yhtenä syynä pienempään pakkaukseen

Luonnonvarakeskuksen  ruokahävikkitutkimuksen mukaan kahvin, teen ja kaakaon yhteishävikki johtaa hävikkimäärissä monia muita elintarvikkeita. Suomalaiset esimerkiksi kaatavat kahvia viemäreihin vuosittain noin 2,5 litraa henkilöä kohden ja lähes neljä litraa taloutta kohden. Tämä muodostaa noin 13 prosenttia kotitalouksien vuosittaisesta ruokahävikistä. 

– Kahvia kannattaa valmistaa aina vain sen verran kuin aikoo sitä nauttia, jotta kallisarvoinen raaka-aine ja arvoketjussa tehty työ ei mene hukkaan. Mahdollinen ylijäänyt kahvi kannattaa hyödyntää kokkauksessa tai pakastaa esimerkiksi kahvijääpaloiksi, Kuusisto vinkkaa. 

Pauligilta vinkataan, että uudet kahvimakuvaihtoehdot on suunniteltu niin, että ne voi valmistaa myös pressopannulla. Se sopii erityisesti pienten kahvimäärien valmistamiseen.

3:53


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja