Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
1:56Pikkujoulukausi näyttää ravintoloiden ja hotellien kannalta synkältä koronatilanteen vuoksi
Julkaistu 27.10.2020 07:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kun suosittu helsinkiläinen lounasravintola joutui sulkemaan ovensa ravintola-alan rajoitusten ja asiakaskadon vuoksi, ryhdyttiin samoilla nurkilla sijaitsevassa ICT-koulutustalossa miettimään, miten ravintola-alaa voisi tukea nihkeässä tilanteessa.

Videolla: Miten käy ravintoloiden pikkujoulukauden? 

Parisen kuukautta sitten Helsingissä, Ruoholahden Business Centerissa sijaitseva Pihka-lounasravintola sulki ovensa ravintolarajoitusten ja etätyösuositusten tyrehdytettyä asiakasvirrat. Ravintolan sulkeutuminen sai Ruoholahdessa sijaitsevan ICT-koulutustalo Wistecin perustajan ja toimitusjohtajan Juha Huhtasen mietteliääksi. Lounasravintola oli ollut aiemmin Wistecin henkilöstön ja asiakaskunnan suursuosikki. 

– Ravintola oli todella suosittu ja lounas erittäin kattava ja maistuva, mutta rajoitusten tultua voimaan toiminta ei ollut enää kannattavaa. Saman kohtalon on kokenut liian moni ravintola. Tämä käynnisti ajatusketjun siitä, mitä me voisimme asialle tehdä.

Tavoitteena innostaa ihmiset pitämään kunnon lounastauko

Vaikka koulutusalan yrityksenä Wistec kannustaakin ihmisiä etäkoulutusten pariin ja tarjoaa siihen soveltuvaa oppimisympäristöä, yrityksen tavoitteena ei ole tukea ihmisten linnoittautumista kotiin.

– Mikrolounaiden syöminen kotiverkkareissa päivästä toiseen ei voi olla kenellekään hyväksi pidemmän päälle. Haluammekin innostaa ihmisiä pitämään kunnollisen lounastauon. Näin syntyi ajatus ilmaisista lounaista, jolla saisimme ihmiset liikkeelle syömään tai noutamaan lounasruokansa ravintoloista. Näin tukisimme ruutujensa ääressä nököttäviä etätyöläisiä lähtemään liikkeelle sekä jeesaisimme tukalassa tilanteessa olevia lounasravintoloita, Huhtanen kertoo.

Juha keksi keinon helpottaa ravintoloiden ahdinkoa – suomalaisyritys tarjoaa nyt 1000 ilmaista lounasta: "Mikrolounaiden syöminen kotiverkkareissa päivästä toiseen ei voi olla kenellekään hyväksi"

Huhtanen firmoineen otti kampanjaansa yhteistyökumppaniksi ravintolayritys Noho Partnersin. Huhtasen mukaan valinta oli looginen, sillä yhtiö on suuri työllistäjä ja tänä haastavana aikana se on joutunut turvautumaan raskaisiin toimenpiteisiin sulkemalla ravintoloitaan ja lomauttamalla satoja työntekijöitään.

– Tämä sai meidät tekemään nopeita päätöksiä ja ottamaan yhteyttä NoHoon. Pieni liike taloudellisesti, mutta odotan innolla mitä rakentavaa voimme tulevaisuudessa yhdessä tehdä.

"Hieno näyte yrittäjähenkisestä kekseliäisyydestä tänä poikkeusaikana"

NoHo Partnersilla ajatuksesta luonnollisesti innostuttiin.

Ilmaiseen lounaaseen Pihka- ja Hanko Sushi -ravintoloissa on oikeutettu ilmiantamalla toimijan, jolla voisi olla ICT-koulutustarpeita. Täältä löydät lisätietoja Wistecin lounaskampanjasta.

– Tämä on hieno näyte yrittäjähenkisestä kekseliäisyydestä tänä poikkeusaikana. Lounasta tarjoilevat ravintolamme yrittäjineen ovat ideasta ja kumppaniksi valikoitumisesta hyvin otettuja. Moni ravintola tässä maassa käy parhaillaan selviytymistaistelua, ja tämänkaltaiset teot eri toimijoiden kesken ovat tervetulleita. Ravintola-ala on kohdannut ennennäkemättömiä haasteita, eikä se ole ainut toimiala, johon koronapandemia on vaikuttanut, kertoo NoHo Partnersin ruokaravintoloiden liiketoimintajohtaja Tanja Virtanen.

Wistecin Huhtanen sanoo, että yritys haluaa esimerkillään näyttää, että yritykset voivat tukea toisiaan myös yli toimialarajojen. Tavoitteena on saada aikaiseksi tapahtumien ketju, jossa yritykset löytävät luovia ratkaisuja toistensa tukemiseen.

– Haluankin haastaa kaikki muutkin etätyön mahdollistajat mukaan uloslounaalle-kampanjaan. Suomessa on tasokkaita lounaspaikkoja todella paljon, ja haluamme nauttia niistä varmasti myös jatkossa, Huhtanen sanoo.

LUE MYÖS: Kauppias Juuso keksi nerokkaan tavan punalaputettujen tuotteiden myyntiin – viikossa tapahtui dramaattinen muutos: "Yllätti meidätkin"

Lisää aiheesta:

Jopa 30 000 asiakasta päivässä ennen koronaa – Sodexo keksi, miten suomalaiset ruokitaan nyt lounaalla: "Etätyöpäivän pelastus"Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee