Judy lopetti syömisen iltaseitsemän jälkeen – näin muutos vaikutti hänen elämäänsä

shutterstock_309730286
Kuvituskuva. Iltanapostelun tarve riivaa monia makeanhimoisia. Shutterstock

Napostelu on silloin tällöin syntisen ihanaa puuhaa, mutta jos se riistäytyy joka päiväisiksi retkahduksiksi, iskee syyllisyys helposti ja nautinto on tiessään. Amerikkalaisnainen onnistui kuitenkin selättämään pahan tapansa keinolla, jota todella kannattaa kokeilla.

Useimmilla napostelu liittyy kiinteästi vuorokaudenaikaan. Päivällä on helppo syödä terveellisesti, mutta mitä pidemmälle päivä etenee, sen kovemmaksi makeanhimo käy. Repsahdus tapahtuu usein viimeistään juuri ennen nukkumaanmenoaikaa.

Judy Koutsky kertoo Prevention -sivustolla olleensa ennen oikea himonapostelija. Hänellä oli tapana syödä päiväsaikaan terveellisesti, mutta retkahtaa erilaisiin herkkuihin juuri ennen nukkumaanmenoa – eli noin yhdeksän aikaan illalla.

Nainen päätti kuitenkin haastaa itsensä kuukauden ajaksi uusille tavoille, jotta pääsisi holtittomasta iltanapostelusta eroon. Hän söi edelleen normaalisti päivällistä lastensa kanssa kello kuuden aikaan, mutta päätti, ettei söisi iltaisin enää mitään seitsemän jälkeen. Hän siis olisi kaksi viimeistä tuntia ennen nukkumaanmenoa ilman ruokaa.

Uusi tapa tuli jäädäkseen

Koutsky oli päättäväinen uuden rytminsä suhteen. Hän pesi joka ilta hampaansa heti päivällisen jälkeen ja varmisti sillä, ettei laittaisi enää mitään suuhunsa sen jälkeen.

– Huomasin, että kun tein hampaiden aikaisesta pesemisestä tavan, minun ei tehnyt mieli enää herkkuja. Olen nimittäin niin laiska, etten olisi jaksanut pestä niitä enää uudestaan, Koutsky kertoo.

Nainen piti uutta tapaa niin hyvänä ja toimivana, että aikoo jatkaa samalla tiellä testikuukauden jälkeenkin. Hän on saanut myös lapsensa pesemään hampaansa iltaisin heti päivällisen jälkeen, mikä on tehnyt nukkumaanmenopuuhista huomattavasti helpompia. 

– Muutos, jonka piti olla vain testi, sai koko perheeni tekemään terveellisen elämäntapamuutoksen, Koutsky toteaa.

Lähde: Prevention

*** 

1:29

Päivitys 10.4. klo 9:52 Otsikkoa muutettu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja