Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluruoat pakastimesta! Vappu Pimiän näppärää vinkkiä kannattaa nyt noudattaa

Vappu Pimiä valmistautuu jouluun hyvissä ajoin pakastamalla ruokia.
Vappu Pimiä valmistautuu jouluun hyvissä ajoin pakastamalla ruokia.MTV
Julkaistu 01.12.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ohjelmista tuttu juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä muistuttaa, että monet joulupöydän ruoat voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen pakkaseen. 

Vappu Pimiä kertoi jouluruokavinkkejään Vappu jouluna -kirjansa (Otava 2024) julkistamistilaisuudessa lokakuun lopussa. Vappu on intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja ja jakaa säännöllisesti kokkausvinkkejään myös sosiaalisen median seuraajilleen.

Kokeile kotona: Vappu Pimiän saaristolaisleipä

Vappu aloittaa jouluvalmistelunsa leipomalla pakastimeen suosittua saaristolaisleipäänsä. 

– Se on yleensä aika hitti. Siskoni ja siskoni mies syövät saaristolaisleipää skagenrörallani niin paljon, että sitä on syytä tehdä vähän enemmän, Vappu nauraa.

Lue myös: Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

"Teen aika paljon pakkaseen, ettei tule hirveää stressiä"

Myös karjalanpiirakat kuuluvat Vapun perheen jouluun. Juontaja leipoo myös ne etukäteen pakastimeen.

– Välillä myös ihana anoppini leipoo ne. 

Kolmantena Vapun jouluruokien pakastuslistalla on taatelikakku. 

– Teen siis aika paljon pakkaseen, ettei tule hirveää stressiä siitä, että pitää viikon aikana saada kaikki tehtyä.

Nyt on siis hyvä hetki miettiä, mitä voisi itse valmistaa ja leipoa jo pakastimeen joulun varalle. Vapun vinkkaamien ruokien lisäksi esimerkiksi joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Lue myös: Vappu Pimiän suosikkileipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

7:39Ota ohje talteen: Vapun saaristolaisleipäVideolla Vapun vinkit saaristolaisleipään.

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän rahaa säästävä jauhovinkki: Tee näin, kun leivot sämpylöitä!Vappu Pimiältä rahaa säästävä jauhovinkki: Tee näin, kun leivot sämpylöitä!Vappu Pimiä ylistää superedullista raaka-ainetta: "Voit laittaa sämpylöihin ja vaikka mihin"Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"Vappu Pimiän suosikkileipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Vappu Pimiä puhuu helpon arkiruoan puolesta: "Meillä koko perhe syö samaa ruokaa"
JouluruokaVappu PimiäRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?

  • 25.12.202412:03
    Ruoka

    Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan