Joulureseptien ykkössijalla jo vuodesta 2014! Leivotaanko teilläkin tätä hittiherkkua?

glögijuustokakku
Mausteinen glögijuustokakku on suomalaisten suosikki vuodesta toiseen. K-ryhmä

Mausteinen glögijuustokakku pitää edelleen pintansa joulun suosituimpana reseptinä.

K-ryhmän teettämän tutkimuksen mukaan jopa 80 prosenttia ihmisistä kaipaa vaihtelua joulupöytään, vaikka joulu onkin edelleen suomalaisten mielissä perinteinen juhla.

Piparijoulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään. Artikkeli jatkuu videon alla. 

1:41

– Joulun suosituimmat tuotteet pysyvät aika lailla samoina vuodesta toiseen. Kinkuista pienemmät kinkut kasvattavat osuuttaan, mutta myös kalkkunan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna odotamme, että yhä useampi ostaa kinkku- ja kalkkunaviipaleita. Perinteisten valmislaatikoiden rinnalle on nousemassa bataattilaatikko ja punajuurilaatikko, tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen kertoo.

Tarjoilujen valintoihin vaikuttaa eniten halu hemmotella itseä ja läheisiä. Seuraavina valintoihin vaikuttavina mainitaan perinteet, ruoan alkuperä ja hinta. 

Uudet kokeilut tehdään jälkiruokiin

Vaikka kinkku on edelleen joulupöydän kruunu, myös vähän erikoisempiakin reseptejä ollaan valmiita kokeilemaan. Uusia reseptejä ollaan valmiita kokeilemaan etenkin joulun jälkiruokatarjoiluissa, mutta myös sushi koettiin tervetulleeksi vaihteluksi joulupöytään.

K-Ruoka-sivujen reseptianalytiikkaa tarkastellessa paljastuu, että glögijuustokakku on ollut joulureseptien ykkössijalla jo vuodesta 2014. Top 10 -listalta on tippunut pois vuoden 2015 jälkeen imelletty perunalaatikko. Sen sijaan bataattilaatikko, karjalanpaisti ja punajuurilaatikko ovat olleet kaikki kymmenen suosituimman reseptin listalla vuodesta 2014 lähtien.

Erityisesti taatelikakun, punajuurilaatikon ja bataattilaatikon suosio on hyvässä kasvussa, kun verrataan reseptien katseluita 2014–2017. Karjalanpaistin suosio on pysynyt tasaisempana ja se kipuaa kärkisijoille vuodesta toiseen.

TOP 10 -joulureseptit K-Ruoka.fissä (2017)

1. Mausteinen glögijuustokakku (ykkössijalla vuodesta 2014 alkaen)
2. Punajuurilaatikko
3. Karjalanpaisti
4. Bataattilaatikko
5. Taatelikakku
6. Graavilohi
7. Mummun piimäkakku
8. Jouluinen piparijuustokakku
9. Porkkanalaatikko
10. Sekahedelmäsoppa

Lähde: K-ruoka

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja