Glögikakku on joulun suosikkileivonnainen, jonka voi valmistaa vähällä vaivalla myös vegaaneille sopivaksi.
Vegaanisen glögikakun hyydyttämiseen käytetään vegegel-tuotetta, joka on vegaaninen vaihtoehto liivatteelle. Ennen leipomista kannattaa kuitenkin muistaa, että liivatelehtien ja vegegelin käyttö eroavat hieman toisistaan.
– Liivatemassa jähmettyy hitaasti, joten se kaadetaan monesti täytteen sekaan tai kakun päälle hieman jäähtyneenä. Vegegel pitää puolestaan sekoittaa joukkoon kuumana, Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa Westerberg kertoo.
Kiilletä valmistettaessa tulee varmistaa, että kakun pinta on viilentynyt riittävästi.
– Pinta, mihin kiille kaadetaan, pitää olla kylmä. Vegegeliä käytetään kuumana, ja jos kuuma kiille kaadetaan vähänkin lämpimälle kakkupinnalle, se ei jähmety heti, vaan sulattaa tiensä reunoilta läpi kakusta, Westerberg toteaa.
