Näyttävä joulupallokakku hurmaa kaikki – näin kakun koristelu sujuu kuin ammattilaiselta

Näin koristelet kakusta helposti säihkyvän joulupallon 2:26 Näin koristelet kakusta helposti säihkyvän joulupallon

Kaunis sokerimassalla kuorrutettu, joulupalloksi koristeltu kakku kätkee sisäänsä mehevän omena-inkiväärikakun.

Tämän kakun kohdalla ulkonäön ei kannata antaa hämätä, sillä näyttävyydestään huolimatta kakku on varsin helppo valmistaa. 

Videolla muun muassa Koko Suomi leipoo- ohjelman voitosta tunnettu Liisa Westerberg näyttää mallia, kuinka kakun kuorrutus ja koristelu oikein sujuu.

– Et välttämättä tarvitse miljoonittain erilaista muotteja, sillä kotoa löytyy yleensä paljon erilaisia välineitä, joilla voit painella kakun päälle ympyröitä. Esimerkiksi tyllat ja erilaiset korkit käyvät hyvin, tärkeintä on, että muotti on terävä, Westerberg vinkkaa.

Joulupallo (10 palaa)

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 kpl kananmunaa
2 keskikokoista omenaa
1 pkt (85 g) inkivääriä paloina

Kuorrute:
250 g mascarponetuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2–3 tl kanelia

Koristelu:

500 g valkoista sokerimassaa
Koristerakeita ja koristelugeelejä

Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kananmunat ja voisula jauhoseokseen. Kääntele joukkoon omenaraaste ja inkivääri.

Jaa taikina tasaisesti kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista kakkua 175 asteisen (kiertoilma 160 asetta) uunin keski-tai alatasolla noin 35 minuuttia. Kakun voi hyvin paistaa myös yhdessä isommassa vuoassa, jolloin paistoaika on hieman pidempi.

Tee kuorrute. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen, jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilusti kuorrutetta. Aseta toinen pohja päälle ja kuorruta kakun pinta jäljelle jääneellä kuorrutteella. Laita kakku kylmään 30 minuutiksi.

Koristelu. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Asettele massa tasaisesti ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Ota piparkakkumuotilla massasta paloja pois, jotta saat kakun pintaan kuvioita. Täytä kuviot koristerakeilla. Viimeistele kakku koristegeeleillä ja tee muffinivuoasta ja silkkinauhasta pallolle kiinnike.

​​​​​​​

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat