Kaunis sokerimassalla kuorrutettu, joulupalloksi koristeltu kakku kätkee sisäänsä mehevän omena-inkiväärikakun.
Tämän kakun kohdalla ulkonäön ei kannata antaa hämätä, sillä näyttävyydestään huolimatta kakku on varsin helppo valmistaa.
Videolla muun muassa Koko Suomi leipoo- ohjelman voitosta tunnettu Liisa Westerberg näyttää mallia, kuinka kakun kuorrutus ja koristelu oikein sujuu.
– Et välttämättä tarvitse miljoonittain erilaista muotteja, sillä kotoa löytyy yleensä paljon erilaisia välineitä, joilla voit painella kakun päälle ympyröitä. Esimerkiksi tyllat ja erilaiset korkit käyvät hyvin, tärkeintä on, että muotti on terävä, Westerberg vinkkaa.
Joulupallo (10 palaa)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 kpl kananmunaa
2 keskikokoista omenaa
1 pkt (85 g) inkivääriä paloina
Kuorrute:
250 g mascarponetuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2–3 tl kanelia
Koristelu:
500 g valkoista sokerimassaa
Koristerakeita ja koristelugeelejä
