Klassikkoleivonnaiset saavat hauskan jouluisen kuorrutteen rocky road -tyyliin.
Mokkapalat ovat jokaiselle tuttu ja helppo leivonnainen, joka koostuu mehevästä kakkupohjasta ja pehmeästä, mokkaisesta täytteestä.
Joulunaikaan mokkapalat saa tunnattua helposti ja näyttävästi loihtimalla kuorrutteesta rocky road -tyylisesti kuivatuista marjoista, piparimurskasta ja mantelirouhesta. Vain mielikuvitus on rajana jouluisen kuorrutteen teossa!
Jouluiset mokkapalat
Pohja:
200 g voita/margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
tomusokeria
3/4 dl kuumaa vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
kuivattuja karpaloita
murskattuja pipareita
mantelirouhetta
Sulata voi mokkapalataikinaa varten. Anna jäähtyä hetken aikaa sivussa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.