Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluiset mokkapalat ovat kauden ehdoton herkku: Kokeile näyttävää rocky road -kuorrutetta!

Julkaistu 04.12.2017 12:37

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GIGANTTI

Klassikkoleivonnaiset saavat hauskan jouluisen kuorrutteen rocky road -tyyliin.

Mokkapalat ovat jokaiselle tuttu ja helppo leivonnainen, joka koostuu mehevästä kakkupohjasta ja pehmeästä, mokkaisesta täytteestä. 

Joulunaikaan mokkapalat saa tunnattua helposti ja näyttävästi loihtimalla kuorrutteesta rocky road -tyylisesti kuivatuista marjoista, piparimurskasta ja mantelirouhesta. Vain mielikuvitus on rajana jouluisen kuorrutteen teossa!

Jouluiset mokkapalat

Pohja:

200 g voita/margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:

50 g voita
tomusokeria
3/4 dl kuumaa vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
kuivattuja karpaloita
murskattuja pipareita
mantelirouhetta

Sulata voi mokkapalataikinaa varten. Anna jäähtyä hetken aikaa sivussa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen.

Sekoita sulatettu, jäähtynyt voi joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Aloita kuorrutteen valmistaminen. Sulata voi kattilassa ja sekoita muut aineet hiljalleen voisulan joukkoon. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrute on sileää.

Kaada kuorrute jäähtyneen mokkapalapellillisen päälle. Ripottele päälle esimerkiksi mantelirouhetta, kuivattuja karpaloita ja murskattuja pipareita.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Liisan karpalo-kinuskikääretorttuSuklainen JenkkikakkuSuomi-leivokset piparkakkumoussellaJoulun makua muffinsseihin – kokeile maukasta reseptiä!RunebergintortutMantelimaljat kinuskitäytteellä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun