Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelimaljat kinuskitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

20 kpl

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2 kpl karvasmantelia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 200 g voita
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoa

Kinuski

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dl kuohukerma
  • 20 vadelmaa
  • 20 sitruunamelissanlehteä

Valmistusohje

1. Jauha kuoritut mantelit myllyllä. Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita sitten voivaahtoon mantelijauhe, muna ja jauho ja sekoita joustavaksi taikinaksi. Muotoile taikina rullaksi, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Leikkaa taikinarulla ohuiksi viipaleiksi ja painele ne sormilla voideltuihin pieniin metallivuokiin. Paista vuokia 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kokonaan.

3. Kinuski: Sekoita sokeri, siirappi, kerma, voi ja kaakao kasarissa. Keitä seosta miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tee kuulakoe: tipauta lusikalla hiukan massaa lasilliseen kylmää vettä. Jos massasta voi muotoilla sormilla kuulan, se on valmista. Keitä muuten hieman lisää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Nämä suussasulavat manteliherkut saavat makeutensa täyteläisestä kinuskitäytteestä. Kun koristelet makoisat maljat vielä kermavaahdolla ja raikkaalla vadelmalla, leivos on täydellinen.

4. Kaada kinuskimassaa jäähtyneisiin leivospohjiin, jotka olet kumonnut vuoista. Tarjoile heti, kun täyte on jäähtynyt tai säilytä tällaisina. Ennen tarjoilua pursota kermavaahtonokare jokaisen leivoksen pinnalle, koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiKoko Suomi leipoo: Liisan karpalo-kinuskikääretorttuKoko Suomi leipoo: Pumpulin pehmeä brownie-mansikkamoussekakkuRunebergintortutJuustokakku mansikkakastikkeen keraNorjalainen mantelikakku
LeivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset