Mantelimaljat kinuskitäytteellä
Nämä suussasulavat manteliherkut saavat makeutensa täyteläisestä kinuskitäytteestä. Kun koristelet makoisat maljat vielä kermavaahdolla ja raikkaalla vadelmalla, leivos on täydellinen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
20 kpl
- 100 g kuorittuja manteleita
- 2 kpl karvasmantelia
- 1 ½ dl sokeria
- 200 g voita
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoa
Kinuski
- 2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g voita
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 1 dl kuohukerma
- 20 vadelmaa
- 20 sitruunamelissanlehteä
Valmistusohje
1. Jauha kuoritut mantelit myllyllä. Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita sitten voivaahtoon mantelijauhe, muna ja jauho ja sekoita joustavaksi taikinaksi. Muotoile taikina rullaksi, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leikkaa taikinarulla ohuiksi viipaleiksi ja painele ne sormilla voideltuihin pieniin metallivuokiin. Paista vuokia 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kokonaan.
3. Kinuski: Sekoita sokeri, siirappi, kerma, voi ja kaakao kasarissa. Keitä seosta miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tee kuulakoe: tipauta lusikalla hiukan massaa lasilliseen kylmää vettä. Jos massasta voi muotoilla sormilla kuulan, se on valmista. Keitä muuten hieman lisää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
4. Kaada kinuskimassaa jäähtyneisiin leivospohjiin, jotka olet kumonnut vuoista. Tarjoile heti, kun täyte on jäähtynyt tai säilytä tällaisina. Ennen tarjoilua pursota kermavaahtonokare jokaisen leivoksen pinnalle, koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen