Voiko homehtunutta leipää vielä syödä, jos siitä leikkaa homeisen kohdan pois? Entä voiko pussin muita leipiä syödä, jos ne eivät ole homeessa? Selvitimme leipäviikon kunniaksi leivän säilytykseen liittyviä asioita.
Syyskuussa vietetään sekä kansallista hävikkiviikkoa että leipäviikkoa. Suomalaiset rakastavat leipää ja se näkyy myös ruokakauppojen hyllyillä: valikoimat ovat valtavat ja leipää on tarjolla jokaiseen makuun.
Lue myös: Halvalla terveellistä ruokaa! Valmisruokahyllystä löytyy todella edullinen aarre: "Jos jossain kannattaa oikaista, niin tässä"
"Jääkaappiin leipää ei pidä laittaa"
Selvitimme leipäasiantuntijalta, Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensoselta leivän säilytykseen liittyviä seikkoja. Leipäviikolla on syytä muistaa myös se, että aivan liian paljon leipää päätyy suomalaisilta hävikkiin.
– Leipää kannattaa ostaa sillä tavalla, että se ei päätyisi roskikseen. Leipä säilyy parhaiten vatsassa. Se kannattaa siis syödä tuoreena ja vasta sen jälkeen ostaa seuraava leipä kotiin, Mensonen muistuttaa.