Joko kesän trendijuoma kyllästyttää? Kokeile näitä uusia vaihtoehtoja Aperolista – "sopivan kirpeitä, hedelmäisiä ja raikkaita"

shutterstock_1065476105
Shutterstock

Lomamuistoja mieleen tuova, virkistävä Aperol Spritz saattaa alkaa jo innokkaimpia nautiskelijoita näin loppukesästä kyllästyttämään, mutta onneksi katkero taipuu monenlaisiin erilaisiin drinkkeihin.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia juomia maailmalla on nautittu vuosikymmenten saatossa. 

Suomalaiset ovat tänä kesänä hurahtaneet etenkin yhteen drinkkiin, ja se on ehdottomasti Aperol Spritz. Coktailin suosio on huomattu myös muualla maailmalla.

Aperolin ja Camparin Suomen brand ambassador Andrei Cioanca vinkkaa, että miedosta alkoholijuomasta saa myös monia muitakin herkullisia drinkkejä.

– Aperol Spritz on ihan ykkösjuoma, mutta Aperol on myös katkero ja aperitiivi, joten sitä voi nautiskella monilla erilaisilla tavoilla. Soodan tai greippimehun kanssa se toimii todella hyvin, Cioanca selittää.

Aperolin maku esille

Coktaileissa asiantuntija suosii sellaisia vaihtoehtoja, jotka tuovat Aperolin omat maut esiin. Tällasia ovat esimerkiksi raparperi ja sitrushedelmät.

Kaksi erinomaista drinkkiä Aperolista ovat esimerkiksi Aperol Vadelma Sour ja Under the Rialto. 

– Kuten Aperol Spritz nämä drinkit ovat juuri sellaisia sopivan kirpeitä, hedelmäisiä ja raikkaita. Aina on hyvä muistaa, että Aperol on mieto alkoholi eli se on aika helposti lähestyttävä juoma, Cioanca sanoo.

Aperol Vadelma Sour

5 cl Aperolia

3 cl tuoretta, puristettua sitruunamehua

2 cl sokerisiirappia

4–5 tuoretta vadelmaa

Valmista juoma lisäämällä Aperol, sitruunamehu, sokerisiirappi ja vadelmat coktailshakeriin ja ravista. Tarjoile juoma matalasta lasista, ja koristele se appelsiininkuoren palalla.

Under the Rialto

4 cl Aperolia

4 cl raparperimehua

2 cl sitruunamehua

2 cl sokerisiirappia

Lisää Aperol, raparperimehu, sitruunamehu ja sokerisiirappi coktailshakeriin ja ravista. Tarjoile juoma matalasta lasista, ja koristele se raparperista leikatulla spriraalilla.

Reseptit: Andrei Cioanca

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!