Joka keittiön ihmeaine: Kuori kananmunat ja kuohkeuta leivonnaisia superhelposti!
Poimi vinkit siihen, kuinka ruokasoodaa voi hyödyntää ruoanlaitossa yllättävissäkin tilanteissa.
Ruokasooda on yksi maustehyllyn monikäyttöisimmistä tuotteista, josta voi olla hyötyä yllättävissä ruoanlaittopulmissa.
Auttaa kuorimaan kananmunan
Tutkija Harold McGeen mukaan yksi syy siihen, että kananmunankuoret takertuvat kiinni valkuaiseen on se, että valkuaisella on alhainen pH. Lisäämällä ruokasoodaa kananmunien keitinveteen valkuaisen pH-arvoon voi vaikuttaa siten, että kuoret irtoavat kananmunasta helpommin. Älä kuitenkaan säikähdä erikoista hajua, jos käytät ruokasoodaa apuna kananmunan kuorimisessa, sillä ruokasooda saa aikaan rikin hajua.
Kuohkeuttaa leivonnaisia
Moni pitää erityisen kuohkeista leivonnaisista. Ruokasoodan avulla jopa kekseistä saa erityisen kuohkeita – ilman, että ne leviävät pellille leveyssuunnassa. Jos reseptiin kuuluu jo ruokasooda, voi sen määrää hieman lisätä, jotta lopputulos olisi erityisen kuohkea. Jos reseptiin ei kuulu ruokasoodaa, voi sitä lisätä taikinaan rohkeasti.
Karamellisoidut sipulit
Kun tarkoitus on valmistaa karamellisoituja sipuleita, on toiveena usein se, että sipulit saisivat kypsentyessään kauniin, ruskean värin. Voi kuitenkin viedä melko pitkän aikaa, ennen kuin tavoiteltu väri saavutetaan. Lisäämällä 1/4 ruokalusikallinen ruokasoodaa sipulikiloa kohden karamellisoituvien sipulien joukkoon, muuttavat sipulit väriään nopeammin, sillä ruokasooda nostaa sipulin luontaista pH-arvoa.
Pese kädet
Myös ruoanlaiton päätteeksi ruokasoodasta voi olla apua, sillä käsiin pinttynyt valkosipulin tai sipulin haju lähtee tavallista helpommin ruokasoodan avulla. Soodaa kannataa hieroa käsiin heti ruoanlaiton jälkeen, ja huuhdella tämän jälkeen kädet huolellisesti.
KATSO RESEPTI:Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia
Lähde: Popsugar
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa