Joka keittiön ihmeaine: Kuori kananmunat ja kuohkeuta leivonnaisia superhelposti!

Ruokasooda
Ruokasooda on oikea keittiön ihmeaine. Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka ruokasoodaa voi hyödyntää ruoanlaitossa yllättävissäkin tilanteissa.

Ruokasooda on yksi maustehyllyn monikäyttöisimmistä tuotteista, josta voi olla hyötyä yllättävissä ruoanlaittopulmissa.

Auttaa kuorimaan kananmunan

Tutkija Harold McGeen mukaan yksi syy siihen, että kananmunankuoret takertuvat kiinni valkuaiseen on se, että valkuaisella on alhainen pH. Lisäämällä ruokasoodaa kananmunien keitinveteen valkuaisen pH-arvoon voi vaikuttaa siten, että kuoret irtoavat kananmunasta helpommin. Älä kuitenkaan säikähdä erikoista hajua, jos käytät ruokasoodaa apuna kananmunan kuorimisessa, sillä ruokasooda saa aikaan rikin hajua.

Kuohkeuttaa leivonnaisia

Moni pitää erityisen kuohkeista leivonnaisista. Ruokasoodan avulla jopa kekseistä saa erityisen kuohkeita – ilman, että ne leviävät pellille leveyssuunnassa. Jos reseptiin kuuluu jo ruokasooda, voi sen määrää hieman lisätä, jotta lopputulos olisi erityisen kuohkea. Jos reseptiin ei kuulu ruokasoodaa, voi sitä lisätä taikinaan rohkeasti.

Karamellisoidut sipulit

Kun tarkoitus on valmistaa karamellisoituja sipuleita, on toiveena usein se, että sipulit saisivat kypsentyessään kauniin, ruskean värin. Voi kuitenkin viedä melko pitkän aikaa, ennen kuin tavoiteltu väri saavutetaan. Lisäämällä 1/4 ruokalusikallinen ruokasoodaa sipulikiloa kohden karamellisoituvien sipulien joukkoon, muuttavat sipulit väriään nopeammin, sillä ruokasooda nostaa sipulin luontaista pH-arvoa.

Pese kädet

Myös ruoanlaiton päätteeksi ruokasoodasta voi olla apua, sillä käsiin pinttynyt valkosipulin tai sipulin haju lähtee tavallista helpommin ruokasoodan avulla. Soodaa kannataa hieroa käsiin heti ruoanlaiton jälkeen, ja huuhdella tämän jälkeen kädet huolellisesti.

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.