Jenni ideoi uunifetapastan kevyemmän kevätversion: Nyt uuniin sujahtaa fetaa ja parsaa – testaa uusi hittiresepti

5:29 Ruokabloggari Jenni Häyrinen keräsi kotiinsa ruokavaraston koronakaranteenia varten

Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen uunifetapasta oli vuoden 2019 googlatuin resepti. Nyt kotiarkea monen muun suomalaisen tapaan viettävä Jenni loihti hittireseptistään uuden, keväisemmän version. 

Katso myös video: Tällaisen kotivaran Jenni keräsi ennen koronakriisiä

Muistat varmaan megahitiksi kasvaneen uunifetapastan? Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen ideoi fetaa, kirsikkatomaatteja ja spagettia yhdistelevän pastan alkuvuodesta 2019 ja siitä kasvoi muutamassa päivässä valtava someilmiö. Tähän mennessä resepti on kerännyt jo miljoonia sivulatauksia ja uunifetapasta on ottanut paikkansa suomalaisten uutena arkiruokareseptinä. 

– Siitä kaikesta hypetyksestä huolimatta yllätyin kyllä, että yksittäinen resepti nousi näin suosituksi. Minä ja uunifetapasta olemme kyllä tosi iloisia tästä, Jenni kommentoi MTV:lle joulukuussa 2019.

Uunifetapastasta uunifetaparsaan

Huhtikuussa Jenni keksi kokeilla uunifetapastasta keväisempää versiota, jossa kirsikkatomaatit korvattiin vihreällä parsalla. 

– Idea syntyi jo muutama viikko takaperin, kun jääkaapissa sattui olemaan fetaa ja parsaa. Tein ensin uunifetaparsapastan, mutta se ei ollut niin hyvä, sillä pasta vei kaiken maun. Lopputulos oli liian mieto, Jenni kertoo.

Koska parsan ja fetan makumaailma toimi muuten täydellisesti yhteen, Jenni päätti kokeilla versiota, josta pasta jätetään kokonaan pois. Syntyi uunifetaparsa. Jenni julkaisi reseptin blogissaan juuri ennen pääsiäistä. 

– Ajattelin, että ihmiset ovat saattaneet ostaa parsapaketteja ja tämä on kiva lisuke pääsiäispöytään. Ensimmäiset innokkaat tekivät uunifetaparsaa jo silloin samana päivänä ja tägäsivät somessa.

Parsakausi vasta aluillaan

Uunifetaparsareseptiä on siis jo luettu ja testattu innokkaasti, eikä into laantunut Jennin mukaan pääsiäisen jälkeenkään. Ihmiset kaipaavat nyt helppoja ja nopeita reseptejä poikkeuksellisen arjen keskelle. 

Koska parsakausi on vasta aluillaan, uunifetaparsa sopii mainiosti loppukevään lisukkeeksi. 

– Parsan tekemisessä kannattaa ottaa huomioon, että parsat saattavat olla vielä aika paksuja, joten puumainen osa kannattaa napsaista pois. Itse kuorin myös alaosan. 

Parsan saatavuus voi nyt hieman vaihdella kaupasta riippuen. Maailmanlaajuinen koronapandemia on vaikuttanut monen elintarvikkeen saatavuuteen.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja