Järjettömän hyvä risotto syntyy kauden parhaasta raaka-aineesta: "Superhyvää!"
Suositusta helsinkiläisravintola BasBasista inspiraationsa saanut veriappelsiinirisotto vie kielen mennessään.
Sivumaku-ruokabloga pitävä Jani Kinnunen vinkkaa herkullisen veriappelsiinirisottoreseptin, jota kannattaa kokeilla.
– Kun hedelmän makeus ja hapokkuus pyöristetään kermaisen lempeäksi risotoksi, on saavutettu jotain hienoa. Tämä on törkysen hyvää! , Kinnunen lupaa.
Resepti sai inspiraationsa helsinkiläisravintola BasBasista.
– Makua pitää olla paljon, mutta rakenne tulee olla pehmeä eivätkä ikenet saa huutaa. Ratkaisuksi mascarpone ja homma rullasi. Superhyvä risotto kauden loistavasta raaka-aineesta! Ja vinkiksi, parhaat veriappelsiinit ovat sisilialaisia. Itse käytin Moro-lajiketta.
Katso veriappelsiinirisoton resepti Sivumaku-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti