Järjettömän hyvä risotto syntyy kauden parhaasta raaka-aineesta: "Superhyvää!"

Suositusta helsinkiläisravintola BasBasista inspiraationsa saanut veriappelsiinirisotto vie kielen mennessään.

Sivumaku-ruokabloga pitävä Jani Kinnunen vinkkaa herkullisen veriappelsiinirisottoreseptin, jota kannattaa kokeilla. 

– Kun hedelmän makeus ja hapokkuus pyöristetään kermaisen lempeäksi risotoksi, on saavutettu jotain hienoa. Tämä on törkysen hyvää! , Kinnunen lupaa.

Resepti sai inspiraationsa helsinkiläisravintola BasBasista.

– Makua pitää olla paljon, mutta rakenne tulee olla pehmeä eivätkä ikenet saa huutaa. Ratkaisuksi mascarpone ja homma rullasi. Superhyvä risotto kauden loistavasta raaka-aineesta! Ja vinkiksi, parhaat veriappelsiinit ovat sisilialaisia. Itse käytin Moro-lajiketta.

Katso veriappelsiinirisoton resepti Sivumaku-blogista.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!