Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Veriappelsiinirisotto - superhyvää!

Julkaistu 05.03.2017 19:11

Kun hedelmän makeus ja hapokkuus pyöristetään kermaisen lempeäksi risotoksi, on saavutettu jotain hienoa. Tämä on törkysen hyvää!

Vierailin kuukausi sitten Basbasissa ja maistoin vaimolta uskomattoman hyvää veriappelsiinirisottoa. Sanoin heti, että tätä täytyy testata kotona. Ensimmäinen koe-erä oli hyvä, mutta turhan hapokas. Siihen oli saatava kermaista pehmeyttä pyöristämään makua. Basbas oli onnistunut tasapainottamaan maut täydellisesti. Hapoista täytyy taittaa terä, mutta ei peitota niiden hienoutta liikaa. Makua pitää olla paljon, mutta rakenne tulee olla pehmeä eivätkä ikenet saa huutaa. Ratkaisuksi mascarpone ja homma rullasi. Superhyvä risotto kauden loistavasta raaka-aineesta! Ja vinkiksi, parhaat veriappelsiinit ovat sisilialaisia. Itse käytin Moro-lajiketta.

VINKKI! Veriappelsiinin hapot voivat olla yllätys, joten maistele ja säädä hapon ja kermaisuuden suhde mieleiseksi. Voit pärjätä kahden veriappelsiinin mehulla.

Veriappelsiinirisotto
4-6 hlölle riippuen koko menusta

4 veriappelsiinia
300 g risottoriisiä, esim. Carnaroli
50 g voita
1 punasipuli, hienonnettuna
3 timjaminoksan lehdet
1 l kasvislientä
2 rkl mascarponea
2 nyrkillistä vastaraastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

Pese veriappelsiinit huolellisesti. Kuori kuorimaveitsellä yhdestä kuori. Niin, että siinä on vain oranssia osaa, ei valkoista. Kiehauta kattilassa hiukan vettä. Laita kuori veteen ja anna kiehua hiljalleen 2 min. Leikkaa kuori ohuiksi siivuiksi.

Kuori yksi veriappelsiini ja fileoi siivut eli leikkaa veitsellä kalvot pois. Siivuta fileet.
Purista kolmesta veriappelsiinista mehut talteen.

Laita puolet voista kattilaan ja kuumenna melko matalalle lämmölle. Kuullota punasipulia voissa muutama minuutti ruskistamatta sitä. Lisää riisi ja pyörittele sitä kattilassa muutama minuutti, jotta tärkkelys irtoaa. Varo, ettei riisi ruskistu. Kaada sekaan puolet veriappelsiinimehusta ja sekoita. Anna mehun haihtua. Lisää mukaan timjami. Kaada kerrallaan 1-2 dl kasvislientä riisin sekaan ja pyörittele riisiä hissukseen, jotta se kypsyy tasaisesti. Kaada loppupuolella mukaan loput veriappelsiinimehusta.

Kun riisi alkaa olla al dente eli siinä on vielä hiukan purua, sekoita joukkoon mascarpone, parmesaaniraaste, loput voista, melkein kaikki kuorisiivut sekä fileepalat. Koostumuksen tulisi olla löysän puuromainen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Anna levähtää muutama minuutti ja tarjoile. Voit koristella annosta ripottelemalla pinnalle kuorisiivuja (ja vaikka lehtipersiljaa).

Basbasin versio

Lisää aiheesta:

Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaVoinen salviarisotto limelläPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisotto
risottoreseptiveriappelsiiniitalialainensesonkiruoka

Tuoreimmat aiheesta

risotto
  • 02.08.201908:24
    kantarelli

    Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

  • 05.07.201912:54
    anjovis

    Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellalla

  • 26.06.201911:53
    puutarhamökki

    Raparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkku

  • 15.01.201920:50
    resepti

    Voinen salviarisotto limellä

  • 10.01.201921:00
    resepti

    Panissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto Piemontesta