Kun hedelmän makeus ja hapokkuus pyöristetään kermaisen lempeäksi risotoksi, on saavutettu jotain hienoa. Tämä on törkysen hyvää!
Vierailin kuukausi sitten Basbasissa ja maistoin vaimolta uskomattoman hyvää veriappelsiinirisottoa. Sanoin heti, että tätä täytyy testata kotona. Ensimmäinen koe-erä oli hyvä, mutta turhan hapokas. Siihen oli saatava kermaista pehmeyttä pyöristämään makua. Basbas oli onnistunut tasapainottamaan maut täydellisesti. Hapoista täytyy taittaa terä, mutta ei peitota niiden hienoutta liikaa. Makua pitää olla paljon, mutta rakenne tulee olla pehmeä eivätkä ikenet saa huutaa. Ratkaisuksi mascarpone ja homma rullasi. Superhyvä risotto kauden loistavasta raaka-aineesta! Ja vinkiksi, parhaat veriappelsiinit ovat sisilialaisia. Itse käytin Moro-lajiketta.



