Jari "Bull" Mentula: "Jenkeissä rahka on lähestulkoon tuntematon käsite"
Kehonrakentaja Jari "Bull" Mentula kertoi Makuja.fi-sivustolle, että Amerikassa maitorahkaa ei tunneta samaan tapaan kuin Suomessa.
Makuja.fi uutisoi vastikään siitä, kuinka kreikkalaisen jogurtin suosio on Amerikassa noussut viime vuosina hurjasti etenkin sen proteiinipitoisuuden vuoksi. Jari "Bull" Mentula kertoo, että Suomessa saman asian ajavaa maitorahkaa ei tunneta rapakon toisella puolella.
"Rahkaa syödään etenkin pohjoismaissa"
Suomessa maitorahka on suuressa suosiossa, ja sitä nauttii etenkin moni aktiivisesti urheileva ja vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattava suomalainen.
– Jenkeissä rahka on lähestulkoon tuntematon käsite, Mentula kertoo.
– Maitorahkaa syödään etenkin pohjoismaissa. Myös Saksa on kova rahka-maa, mutta Jenkeistä sitä ei löydy juuri mistään, Mentula kertoo.
Maitorahka vs. kreikkalainen jogurtti
Asiantuntijan mukaan kreikkalainen jogurtti maistuu jenkeille sekä siksi, että sitä suositaan sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi että sen maun takia. Kreikkalainen jogurtti on makunsa puolesta täyteläisempää kuin maitorahka.
– Se on kyllä sangen hyvä jogurtti, Mentula toteaa.
Suomalaisten suosimassa rasvattomassa maitorahkassa on kuitenkin Mentulan mukaan yksi etu: se sisältää kreikkalaiseen jogurttiin nähden vähemmän rasvaa.
– Jos joutuisin valitsemaan, niin kyllä minä sen rahkan ottaisin, koska se on ravintoarvollisesti parempi, Mentula toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan