Korvaa vielä rahkatrendin? Tämä maitotuote on nyt kovassa huudossa
Suomessa hehkutetaan vielä maitorahkaa, mutta Jenkeissä maitotuotteiden markkinoilla kreikkalainen jogurtti on jo suuri hitti. Jää nähtäväksi, milloin tämä uusi jogurttitrendi rantautuu Suomeen.
Amerikkalainen Fox News -sivusto kertoo, että jopa puolet Yhdysvalloissa myydystä jogurtista on tänä päivänä nimenomaan kreikkalaista jogurttia. Erityisen suosittu tuote on niiden keskuudessa, jotka noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota.
Kreikkalaisen jogurtin erityispiirre
Kreikkalaisen jogurtin suosioon on varmasti useampi syy, joista yksi on sen ainutlaatuinen koostumus. Suursuosioon nousseen kreikkalaisen erityispiirre on nimittäin se, että siitä poistetaan valmistusvaiheessa maidosta erottuva neste, hera. Kun jogurtista poistetaan hera, saadaan aikaiseksi tavallista kermaisempaa ja paksumpaa kreikkalaista jogurttia.
Samalla, kun hera poistetaan, jogurtista poistuu myös hiilihydraatteja ja sokeria. Tästä syystä kreikkalainen jogurtti sisältää tavalliseen jogurttiin verrattuna enemmän proteiinia.
Lähteet: Fox News, Women's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa