Korvaa vielä rahkatrendin? Tämä maitotuote on nyt kovassa huudossa

jogurtti, marjat
Kreikkalainen jogurtti maistuu muun muassa marjojen seurana. Shutterstock

Suomessa hehkutetaan vielä maitorahkaa, mutta Jenkeissä maitotuotteiden markkinoilla kreikkalainen jogurtti on jo suuri hitti. Jää nähtäväksi, milloin tämä uusi jogurttitrendi rantautuu Suomeen.

Amerikkalainen Fox News -sivusto kertoo, että jopa puolet Yhdysvalloissa myydystä jogurtista on tänä päivänä nimenomaan kreikkalaista jogurttia. Erityisen suosittu tuote on niiden keskuudessa, jotka noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota.

Kreikkalaisen jogurtin erityispiirre

Kreikkalaisen jogurtin suosioon on varmasti useampi syy, joista yksi on sen ainutlaatuinen koostumus. Suursuosioon nousseen kreikkalaisen erityispiirre on nimittäin se, että siitä poistetaan valmistusvaiheessa maidosta erottuva neste, hera. Kun jogurtista poistetaan hera, saadaan aikaiseksi tavallista kermaisempaa ja paksumpaa kreikkalaista jogurttia.

Samalla, kun hera poistetaan, jogurtista poistuu myös hiilihydraatteja ja sokeria. Tästä syystä kreikkalainen jogurtti sisältää tavalliseen jogurttiin verrattuna enemmän proteiinia.

Lähteet: Fox News, Women's Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!