Jamie Oliver teki kaksi yksinkertaista muutosta ruokavaliossaan ja laihtui: "Paino putosi 12 kiloa melko nopeasti"
Julkkiskokki Jamie Oliver teki muutaman muutoksen ruokavalioonsa ja onnistui pudottamaan painostaan 12 kiloa, kertoo brittijulkaisu Express.
Yllä olevalla videolla: Kokki ja tv-persoona Jamie Oliver tilasi perheelleen keittiöksi muokatun Land Rover Discoveryn.
Television ruokaohjelmista kuuluisuuteen pompsahtanut kokki Jamie Oliver onnistui pudottamaan painoaan 12 kiloa varsin yksinkertaisilla muutoksilla ruokavaliossaan.
– Paino putosi 12 kiloa melko nopeasti, eikä se tapahtunut syömisen väliin jättämisellä, Oliver sanoo.
Oliverin mukaan hän itse asiassa lisäsi syömistä entiseen verrattuna.
Pähkinät lihan tilalle, alkoholia vain viikonloppuisin
Ensimmäinen muutos, minkä Oliver teki, oli lihan osittainen vaihtaminen pähkinöihin. Näin hän sai terveellisiä rasvoja ja proteiineja. Lisäksi kokki söi entistä enemmän vihanneksia lihan sijaan.
– Pähkinöitä syömällä on puolet pienempi riski saada sydänkohtaus. Syötä niitä lapsillesikin, Oliver vinkkasi haastattelussa.
Painoa pudottaessa on kuitenkin tärkeää, että pähkinöitä ei tule naposteltua liikaa. Ne ovat hyvin energiapitoista purtavaa, vaikka sisältävätkin runsaasti hyviä ainesosia. Pieni kourallinen pähkinöitä päivässä riittää.
Toinen Oliverin painonpudotuskikoista oli alkoholin vähentäminen.
– Keskiverto britti juo alkoholia. Minä en sano, mitä sinun pitää tehdä, mutta itse juon nykyään ainoastaan viikonloppuisin.
Jo kohtuullisesta alkoholinkäytöstä kertyy helposti ylimääräistä energiaa.
Lähde: Express
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan