Jakinvoiteetä ja makeaa vettä – joisitko näitä erikoisia juomia?

kuuma toti
Kuuma toti on levinnyt englannista jo muihinkin maihin. SHUTTERSTOCK

Kylmänä päivänä maistuu kuuma juoma, mutta perinteisille lämmikkeille on eksoottisiakin vaihtoehtoja.

Maailmalla juodaan mitä erikoisempia kuumia juomia ja The Daily Meal keräsi tiedot niistä yhteen. Jos kahvi, tee ja kaakao kyllästyttää, ehkä uskallat kokeilla jotain näistä eksoottisista kylmää karkottavista juomista?

Costa Rica: Agua Dulce

Agua Dulce tarkoittaa makeaa vettä. Juoma valmistetaan kuumasta vedestä ja käsittelemättömästä ruskeasta sokerista.

Egypti: Sahlab

Egyptissä miehenkämmekän juurimukuloista tehdään jauhetta, joka sekoitetaan kiehuvaan maitoon ja hunajaan. Juoman päälle ripotellaan kanelia mausteeksi.

Bolivia: Api Morado or Blanco

Tyypillinen bolivialainen juoma Api Morado tehdään violetista maissista, ananaksesta ja mausteista, kuten kanelista, neilikasta ja appelsiinin kuorista. Juoma on niin paksua, että sitä voi syödä lusikalla. Api Blanco tehdään maidosta, sokerista, kanelista ja valkoisesta maissista.

Hollanti: Anijsmelk

Hollantilainen Anijsmelk on aniksella maustettua maitoa.

Tibet ja Nepali: Jakinvoitee

Tiibetiläistä jakin voista tehtyä teetä juotiin jo yli tuhat vuotta sitten. Juoma tehdään mustasta teestä, maidosta ja suolaisesta jakin maidosta valmistetusta voista.

Iso-Britannia: Hot Toddy

Brittiläinen Hot Toddy, eli kuuma toti, valmistetaan viskistä, sitruunasta, ruskeasta sokerista, hunajasta ja kiehuvasta vedestä. Toti on levinnyt eri puolille maailmaa.

Meksiko: Atole

Atolea juodaan Meksikon lisäksi muuallakin Väli-Amerikassa. Se valmistetaan maissisoseesta, vedestä, sokerista, kanelista ja vaniljasta. Juoman koostumus riippuu sen tekijästä. Toiset tekevät atolesta paksua, lähes puuromaista, toisten tekemänä se on hyvin juoksevaa.

Islanti: Kúmenkaffi

Islantilailainen perinnejuoma kúmenkaffi on kahvia, jossa on kuminansiemeniä. Siemenet antavat kahville mausteisen vivahteen. Tätä juomaa on tapana nauttia aterian jälkeen, joskus myös terästettynä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat