Huimasti terveellisempi vaihtoehto kaakaolle – tätä herkullista terveysjuomaa on pakko kokeilla

Kurkuma
Kurkumasta ja inkivääristä voi valmistaa terveellistä juomaa. Shutterstock

Talvella kuuma kaakao maistuu erityisen hyvin, mutta klassikkojuoman voi korvata myös erityisen terveellisellä vaihtoehdolla.

Valmista itse kaakaon sijaan inkivääriä sisältävää kurkuma-lattea, joka on sekä erityisen terveellistä että hyvin maukasta.

Inkivääri suojaa tulehduksilta

Inkivääri on tunnettu sen terveysvaikutuksista. Sen sanotaan muun muassa lievittävän tulehduksia ja helpottavan yskää.

Kurkuma puhdistaa kehoa

Kurkumalla on niin ikään vahvoja tulehduksia estäviä ominaisuuksia – samaan tapaan kuin inkiväärilläkin. Kurkuma on lisäksi luonnollinen maksan puhdistaja ja sen nauttimisesta uskotaan olevan hyötyä myös rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa. 

Kurkuma-latte

2,4 dl maitoa
0,5 tl kurkumaa
0,5 rkl jauhettua inkivääriä
0,25 tl vaniljauutetta
vaahterasiirappia tai hunajaa makeutukseksi

Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan ja sekoita huolellisesti. Sekoita vispilällä ja kuumenna juomaa niin kauan, kunnes sen pinnalle muodostuu kuplia. Älä anna juoman kiehua. Herkuttele!

Lähde: Pure Wow

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja