Jäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleen

1:54 Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa

Ylijäänyt pizza muuttuu jääkaapissa lötköksi ja kosteaksi. Eilinen pizza maistuu parhaalta, kun sen lämmittää uudelleen kiertoilmakypsentimessä.

Videolla kerrotaan, miten saat pizzasta entistä maukkaamman.

Tapoja pizzan uudelleenlämmittämiseen löytyy monenlaisia aina mikrokuumennuksesta paistinpannutekniikkaan. Ylijäänyt pizzapala muuttuu jääkaappisäilytyksessä usein lötköksi ja kostuneeksi, joten miten sen saisi jälleen tuoreenveroiseksi? Insider-sivustolla selvitettiin parhaat tavat pizzan uudelleenlämmittämiseen.

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota pizzan säilytystapaan jääkaapissa. Koko pizzalaatikkoa ei missään nimessä kannata jääkaappiin tunkea, vaan pizzapalat voi kääräistä esimerkiksi folioon.

– Kääräisen aina ylijääneet pizzat folioon, koska laatikko vie liikaa tilaa. Pizzaa uudelleenlämmittäessä avaan hieman foliokäärettä ja laitan palat kuumaan uuniin hetkeksi. Aikaa säästyy, kun ei tule tiskejä, reseptien kehittelijä ja ruokatoimittaja Sara Tane toteaa.

Mutta mikä tapa on se kaikkein paras pizzan uudelleenlämmitykseen? Tässä Insider-sivuston suosittelmat tekniikat.

Tapa 1: Uunissa pizzakivellä 

Kun pizzaa säilyttää kylmässä jääkaapissa, pohjan sisältämät tärkkelykset kovettuvat – samaan tapaan kuin käy, jos leipää säilyttää jääkaapissa. Siksi pizza kannattaa uudelleenlämmittää uunissa. Mikrossa kuumentaminen voi olla liian iso shokki tärkkelyksille ja lopputuloksesta tulee sitkeä.

Laita uuni lämpeämään vähintään 250 asteeseen ja laita pizzakivi tai pelti uuniin. Kuumenna pizzapaloja 3–4 minuuttia pizzakivellä, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja hieman rapsakoitunut. Nauti sellaisenaan tai lisää paiston jälkeen uusia täytteitä, kuten tuoretta basilikaa, chilihiutaleita ja parmesaanijuustoa.

Tapa 2: Airfryer -keittimessä nopein ja paras tapa!

Airfryer -kiertoilmakypsennyslaitteet ovat yleistyneet myös suomalaisten keittiöissä. Laitteella on tavalliseen uuniin verrattuna yksi etu: se kuumenee huomattavasti nopeammin pienemmällä määrällä sähköä. Pizzapalojen lämmittäminen täydellisiksi onnistuu siis kiireessäkin.

Airfryer on loistava vaihtoehto, jos aiot lämmittää vain muutaman pizzapalan. Laite lämmittää paloista lähes tuoreenveroisia. Testasimme myös itse menetelmää ja totta se on: kiertoilmakypsentimellä lopputulos on täydellinen ja kuummenus lähes yhtä nopeaa kuin mikrossa.

Tapa 3: Paistinpannulla

Pizzapalojen uudelleenlämmittäminen onnistuu myös paistinpannulla. Pannu ei saa olla liian kuuma, joten liesi kannattaa pitää keskilämmöllä. Kuumenna pizzapaloja, kunnes pohjan reunat saavat hieman väriä, eli noin 2–3 minuuttia. Lisää sitten ½ teelusikallista vettä pannulle ja peitä pannu kannella 30–60 sekunniksi. Näin vesi höyryää pannulla ja kuumentaa pizzapalat uudenveroisiksi.

Juttu on uusinta helmikuulta.

0:10

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja