Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehtyä piparitaikinaa ei voita mikään – tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut takuuvarmasti

0:55Koukuttavat piparipalat – näin valmistat joulun helpoimman jälkkärin
Julkaistu 14.12.2019 14:00

MTV LIFESTYLE

Vaikka moni luottaa leipomuksissaan kaupan pakastetaikinaan, piparitaikina on yllättävän helppo valmistaa myös itse. Tässä perinteisen piparkakkutaikinan ohje.

Yllä olevalla videolla ohje herkullisiin piparipaloihin. 

Piparitaikina kannattaa tehdä jo leipomista edeltävänä päivänä, jotta maut saavat muodostua täyteläisiksi ja rakenteesta tulee hyvä.

Rasvan valinta vaikuttaa makuun ja siihen onko taikina laktoositon vai ei. Munattoman taikinasta saat korvaamalla kananmunat appelsiinimehulla. 

Perinteiset piparkakut

2 dl siirappia
2 dl (tummaa) sokeria
300 g voita tai margariinia
1 ps piparkakkumaustetta (n. 6 tl) tai 1 rkl kanelia + 1 tl inkivääriä + 1 tl pomeranssinkuorta + 1 tl neilikkaa + 2 tl kardemummaa
2 kananmunaa tai 1 dl appelsiinimehua
1 dl (laktoositonta) kermaa
2–3 tl soodaa
11–12 dl vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen rasva ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat (tai mehu), kerma ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu.
  2. Laita piparitaikina jääkaappiin jähmettymään. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 min paksuudesta riippuen.

Resepti: Myllyn Paras

Lue myös: Joulun helpoin jälkkäri on tässä: Valmis piparitaikina uuniin, törkeän hyvä kuorrute päälle ja loppu on historiaa!

Lisää aiheesta:

Itse tehty piparitaikina: Pomminvarma ja perinteinen ohje, jolla et voi epäonnistuaPaluu menneisyyteen: Kotitekoista piparkakkutaikinaa ei voita mikään – tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut taatusti!Itse tehty piparitaikina – katso tästä helpot ohjeet!Piparitaikinan voi tehdä myös itse – näin onnistut!PiparkakkutaikinaNäin rakennat piparkakkutalon – helpot ohjeet!
RuokaJouluLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä