Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehty pikapizza jättää noutoruoan hetkessä kakkoseksi: Mielettömän hyvä pizzapohja syntyy 10 minuutissa – ja ilman hiivaa

Shutterstock
Julkaistu 12.04.2019 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ilman hiivaa valmistuva pizzataikina on hyvä valinta niihin hetkiin, kun keittiössä ei halua häärätä tuntikausia. 

Perjantain pizzakestit on mahdollista laittaa pystyyn ilman sen suurempaa valmistautumista. 

Vaikka tässä pikapizzapohjan reseptissä hiiva on korvattu leivinjauheella, lopputulos on silti todella herkullinen – eroa perinteiseen hiivalla valmistettuun pizzaan on lähes mahdoton havaita! Kymmenessä minuutissa valmistuva pizzapohja on sen verran helppotekoinen, että voit suosiolla unohtaa noutopizzan ja valmistaa perjantai-illan herkkusi kotikeittiössä.

Tästä reseptistä syntyy neljä pizzapohjaa, jotka jokainen perheenjäsen voi täyttää juuri omaan makumaailmaansa sopivilla täytteillä.

Täydellisen pizzakastikkeen reseptin löydät täältä. 

Pizzapohja neljään pizzaan

8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
3 d kylmää vettä

Yhdistä keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon vesi ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Nosta tasaiseksi vaivattu taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta neljä ohutta, pyöreää pizzaa. Täytä pohjat tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Paras lopputulos syntyy, kun paistat pizzat pizzakivellä tai esilämmitetyn uunipellin päällä.

Resepti: MittKök

Lisää aiheesta:

Jäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenKesän nerokkain tapa valmistaa pakastepizza – huomattavasti rapeampi ja maukkaampi lopputulosNäin valmistat ravintolatasoista pizzaa kotikeittiössä – tutulla välineellä superrapea lopputulosTäydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutPyöräytä helppo leipä vain muutamassa minuutissa: "Ihan huikea!"Pikainen, mutta hyvä pizzapohja
PizzaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta