Itse tehty pikapizza jättää noutoruoan hetkessä kakkoseksi: Mielettömän hyvä pizzapohja syntyy 10 minuutissa – ja ilman hiivaa

pizza margarita
Shutterstock

Ilman hiivaa valmistuva pizzataikina on hyvä valinta niihin hetkiin, kun keittiössä ei halua häärätä tuntikausia. 

Perjantain pizzakestit on mahdollista laittaa pystyyn ilman sen suurempaa valmistautumista. 

Vaikka tässä pikapizzapohjan reseptissä hiiva on korvattu leivinjauheella, lopputulos on silti todella herkullinen – eroa perinteiseen hiivalla valmistettuun pizzaan on lähes mahdoton havaita! Kymmenessä minuutissa valmistuva pizzapohja on sen verran helppotekoinen, että voit suosiolla unohtaa noutopizzan ja valmistaa perjantai-illan herkkusi kotikeittiössä.

Tästä reseptistä syntyy neljä pizzapohjaa, jotka jokainen perheenjäsen voi täyttää juuri omaan makumaailmaansa sopivilla täytteillä.

Täydellisen pizzakastikkeen reseptin löydät täältä

Pizzapohja neljään pizzaan

8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
3 d kylmää vettä

Yhdistä keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon vesi ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Nosta tasaiseksi vaivattu taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta neljä ohutta, pyöreää pizzaa. Täytä pohjat tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Paras lopputulos syntyy, kun paistat pizzat pizzakivellä tai esilämmitetyn uunipellin päällä.

Resepti: MittKök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat