Italialaiset raivostuivat tv-kokki Nigella Lawsonin pasta carbonara -reseptistä: "Tämä on murha"

carbonara
Shutterstock

Tiettyihin perinneruokiin ja niiden reseptiikkaan ei yksinkertaisesti kajota. Tämä tv-kokki Nigella Lawson sai tuta nahoissaan.

Pasta carbonara on yksi italialaisruokien klassikoista! Tämä simppeli, Roomasta kotoisin oleva pasta saa perinteisesti makua kananmunasta, pecorino-juustosta sekä pekonista. Mitään ylimääräistä ei lisätä.

Katso aidon carbonaran resepti Sivumaku-blogista.

Televisiosta tuttu kokki Nigella Lawson kuitenkin päätti jakaa Facebook-sivuilleen carbonarareseptin, jossa oli tuunannut klassikkoa muun muassa kermalla ja vermutilla. Tästä italialaiset hermostuivat toden teolla ja kommentoivat kärkkäästi Facebookissa:

– Nigella hyvä, meille italialaisille ja roomalaisille on ehdottoman kiellettyä laittaa minkäänlaista kermaa minkäänlaiseen pastaan. Eikä ikinä ikinä ikinä ainakaan carbonaraan.

– Nigella, pysy poissa italialaisten ruokien parista, tämä on vakava asia.

Osa kommentoijista kutsui Nigellan reseptiä jopa Italian keittiön murhaksi. Suurimmalle osalle ongelmana oli juuri se, että Nigella kehtasi kutsua reseptiään nimellä carbonara. 

– Tämä on murha, Facebookissa julistettiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!