Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta Carbonara - se AITO resepti

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.11.2013 21:59

Tämä on Pasta Carbonara. Sinun Carbonarasi. Älä pidä muita pasta carbonaroja. Älä kuvittelekaan lisääväsi mukaan sipulia, kermaa, yrttejä, puhumattakaan valkosipulista. Tämä on nopea ja maukas pasta, jonka teet vartissa. Se ei ole nätti niin kuin mikään aidoista italialaisista pastoista. Se on herkullinen. Kirjoitan klassikon uusiksi vain (puoliksi kiihtyneenä) siksi, että verkossa liikkuu niin paljon väärennöksiä. Suomalaisia ”versioita”. Jos haluat venyttää, niin käytä parmesaania pecorinon sijaan tai pelkkiä keltuaisia. Kumpikaan ei ole silti sama asia.

Ihka aidossa carbonarassa olisi guancialea, sian poskesta valmistettua suolattua lihaa, mutta kotimainen luomupekoni toimii tarpeeksi hyvin. Guancialea en ole Suomessa lihatiskeissä nähnyt. Suosi myös pancettaa, jota löytyy hyvien valikoimien kaupoista. Kokeile ja ihastu!

VINKKI! Tsekkaa myös asteen verran fiinimpi versio Pasta Carbonarasta uppomunalla ja mustalla pastalla.

PS. Tutustu myös pastaoppiini. Sieltä löytyy kaikki oleellinen pastan teosta.

Pasta Carbonara 4 hlölle

400 g bucatinia tai spaghettia

170 g guancialea/luomupekonia/pancettaa

150 g raastettua pecorinoa

2-3 kananmunaa

mustapippuria

suolaa

Lisää pilkottu pekoni kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä.  Anna rasvan sulaa ja pekonin rapeutua. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.

Lisää aiheesta:

Totuus pasta bolognesesta tulee monelle yllätyksenä – Mikko ja Sami tilaavat sen silti aina piruuttaan Italiassa Se AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.Pasta carbonara -ohje, jolla et voi epäonnistua – voiko olla näin helppoa!Pastaklassikko: Cacio e PepeInternetin suosituin pastaresepti on järjettömän simppeli – etkä luultavasti ole edes kuullut siitä!Pollo alla Parmigiana - parmesaanikana
carbonaraitalialainenpastaresepti
MTV Oy, All rights reserved