Pasta Carbonara - se AITO resepti

MTV Oy, All rights reserved

Tämä on Pasta Carbonara. Sinun Carbonarasi. Älä pidä muita pasta carbonaroja. Älä kuvittelekaan lisääväsi mukaan sipulia, kermaa, yrttejä, puhumattakaan valkosipulista. Tämä on nopea ja maukas pasta, jonka teet vartissa. Se ei ole nätti niin kuin mikään aidoista italialaisista pastoista. Se on herkullinen. Kirjoitan klassikon uusiksi vain (puoliksi kiihtyneenä) siksi, että verkossa liikkuu niin paljon väärennöksiä. Suomalaisia ”versioita”. Jos haluat venyttää, niin käytä parmesaania pecorinon sijaan tai pelkkiä keltuaisia. Kumpikaan ei ole silti sama asia.

Ihka aidossa carbonarassa olisi guancialea, sian poskesta valmistettua suolattua lihaa, mutta kotimainen luomupekoni toimii tarpeeksi hyvin. Guancialea en ole Suomessa lihatiskeissä nähnyt. Suosi myös pancettaa, jota löytyy hyvien valikoimien kaupoista. Kokeile ja ihastu!

VINKKI!Tsekkaa myös asteen verran fiinimpi versio Pasta Carbonarasta uppomunalla ja mustalla pastalla.

PS.Tutustu myös pastaoppiini. Sieltä löytyy kaikki oleellinen pastan teosta.

Pasta Carbonara 4 hlölle

400 g bucatinia tai spaghettia

170 g guancialea/luomupekonia/pancettaa

150 g raastettua pecorinoa

2-3 kananmunaa

mustapippuria

suolaa

Lisää pilkottu pekoni kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä.  Anna rasvan sulaa ja pekonin rapeutua. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat