Italialaiset ihmettelevät suomalaisten ylistämää pastareseptiä: ”Oletteko tosissanne?”

Avokadopasta nousi reseptihitiksi Suomessa vuonna 2014.

Makuja.fi kysyi italialaisten, ruokaa rakastavien matkabloggaajien mielipidettä suomalaisten ylistämästä avokadopastasta.

Pasta on italialaisille suorastaan pyhä ruoka. Sitä nautitaan niin arkena kuin juhlissakin. Yksinkertaisimmillaan täydellinen pasta-annos syntyy vaan muutamasta, laadukkaasta raaka-aineesta.

– Syömme pastaa yleensä päivittäin. Se on täydellistä ja helppoa lohturuokaa, eikä sen valmistamiseen mene kuin hetki töiden jälkeen. Minä teen yleensä vain yksinkertaisen tomaattikastikkeen pastalle ja se on siinä, kertoo Italian Milanossa asuva, Tangibili Emozioni -matkablogia miehensä kanssa pitävä Barbara Perrone.

Mitä simppelimpää siis, sen parempaa, sanoo Perrone. Pasta-annos viimeistellään usein hyvällä ja laadukkaalla juustolla.

Mutta mitä mieltä pastaa rakastavaa italialaiset sitten ovat Suomessa jo muutama vuosi sitten hitiksi nousseesta avokadopastasta? Makuja.fi tiedusteli asiaa Perronelta ja hänen bloggaajamieheltään. He eivät koskaan olleet kuullutkaan moisesta yhdistelmästä.

– Siis avokadoa pastaan? Oletteko tosissanne? Tuo on melkein yhtä paha kuin laittaisi ananasta pizzaan, Perrone nauraa.

Italiassa ei siis myöskään pahemmin arvosteta Suomessa tunnettua kinkku-ananas-aurajuusto -pizzaa. Myös Perronen aviomies oli samoilla linjoilla avokadopastasta.

– En voisi kuvitella laittavani avokadoa pastaan. Se on outoa!

Joka tapauksessa, avokadopastaresepti on hurmannut suomalaiset ja se on edelleen yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista resepteistä – sanoivat italialaiset mitä tahansa!

***

Uusi Halparuokakirja: Kokkaa koko perheelle muutamalla eurolla 7:06

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.