IS: Suomalaiseen ravintolaan alkoi yhtäkkiä tulvia kiinalaisturisteja, jotka tilasivat kaikki saman annoksen – lopulta syy ilmiöön paljastui

Paella ruoka
Kiinalaisturistit tilaavan helsinkiläisravintolassa useimmiten paellaa. Kuvituskuva. Shutterst

Helsinkiläisravintolassa ihmeteltiin, kun asiakaspaikat alkoivat yhtäkkiä täyttyä päivittäin kiinalaisturisteilla, uutisoi Ilta-Sanomat. Pian selvisi syy poikkeukselliseen ilmiöön.

Ilta-Sanomien mukaan Helsingin keskustassa sijaitsevaan, latinalaisamerikkalaista ruokaa tarjoilevaan Maya-ravintolaan alkoi puolisentoista vuotta sitten ilmestyä enenevässä määrin kiinalaisturisteja. Ravintolan henkilökunta oli ihmeissään ilmiöstä, sillä ruokalista ei varsinaisesti tarjonnut matkailijoille Suomi-elämystä.

Kiinalaisturisteja saattoi ilmestyä ravintolaan muutama, mutta välillä myös ryminällä kokonainen ryhmälllinen. 

– Henkilökunta ei muista nähneensä vastaavaa aiemmin. Kyllä me ihmeteltiin, että mistä tämä johtuu, ravintolapäällikkö Marju Miikkulainen kertoo Ilta-Sanomille. 

Kaikki tilasivat paellaa – syynä miljoonien käyttämä matkailusovellus

Mikä erikoisinta, syömään saapuneet turisti tilasivat, ja tilaavat edelleen, useimmiten yhden ja saman annoksen: paellan. Miikkulaisen mukaan mereneläviä, kanaa, lihaa ja riisiä sisältävä paella kiinnostaa kiinalaisia, sillä se ilmeisesti muistuttaa heitä jostain tutusta ruokalajista. Kun kiinalaiset saapuvat ravintolaan, he näyttävät kännykän näytöltä kuvan paella-annoksesta. Yhteistä kieltä ei henkilökunnan kanssa ole. 

Ilta-Sanomien mukaan ravintolalle selvisi lopulta, mikä kiinalaiset oikein tuo Mayaan syömään. CMB ravintoloiden ravintolatoimenjohtaja Maarit Karjalainen selvitti, että Mayasta oli luotu sivu kiinalaisille matkustajille suunnattuun sovellukseen, jota käyttää jopa 260 miljoonaa ihmistä kuukaudessa. Siellä kiinalaiset suosittelevat eri matkakohteiden ravintoloita. Mayan osalta palveluun oli ladattu kuva juurikin paella-annoksesta.

Ravintolapäälikkö Marju Miikkulaisen mukaan kiinalaiset ovat kiitollisia ja hyväntuulisia asiakkaita. He valokuvaavat paljon ja juovat alkoholia vain vähän. Tarjoilijan he pyytävät pöytään nostamalla käden ylös ja viittaavat niin kauan, kunnes tarjoilija on saapunut. 

Lähde: Ilta-Sanomat

***

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa ravintola-alaan? Kari Aihinen kertoo:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!