Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Päärynäsiideri maidolla" – suomalaistarjoilijat paljastavat oudoimmat tilaukset baareissa ja ravintoloissa

Shutterstock
Julkaistu 17.03.2017 20:02

Hanna-Leena Huhtala

hanna-leena.huhtala@mtv.fi

Ravintola-ala on siitä mukava, että jokainen päivä on varmuudella erilainen. Suuressa osassa päivän kulkua ovat tietysti ravintolassa käyvät asiakkaat.

Redditissä on jaettu mitä erikoisempia tarinoita tarjoilijoita ihmetyttäneistä tilauksista. Mukana on esimerkiksi kertomus miehestä, jonka lautasella sai olla tasan kolmetoista ranskanperunaa. Kerran hän oli lähettänyt annoksen takaisin keittiölle, koska perunoiden kokoeroista johtuen hänen mielestään lautasella oli vain 12 ja puoli ranskalaista.

Makuja.fi -sivusto innostui asiasta ja kysyi suomalaisilta ravintola-alan ammattilaisilta heidän kokemuksistaan.

– Yksi asiakas tilasi päärynäsiiderin maidolla, kertoo eräs itähelsinkiläisessä ravintolassa työskentelevä tarjoilija.

Juomapuolelta ihmetyksen aiheita löytyi enemmänkin. Eräs baarityöntekijä muisti tarjoilleensa salmiakkikossua hyla-maidolla. Toinen oli tehnyt shotin, joka sisälsi kahvilikööriä, martini biancoa ja limemehua. Pelkkä ajatuskin makujen yhdistelmästä oli puistattanut baarissa työskennellyttä naista.

Hyväkin juoma on helppo pilata

Oma joukkonsa ovat asiakkaat, jotka pilaavat kalliit viskit hiilihappoisilla limumiksereillä.

TIESITKÖ – Ranskalaisella maakunnalla on yksinoikeus käyttää alueella tuotetusta juomasta nimeä .

Cognac

XO-konjakkia kypsytetään vähintään 6 vuotta, keskimäärin kuitenkin jopa 20 vuotta.

Aromikas juoma tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.

– Asiakas tilasi XO-konjakkia Coca-Colalla ja kutsui itse juomaa Xolaksi, kertoo eräs Helsingin keskustassa tarjoilijana työskentelevä nainen.

Erikoisiin tilauksiin kuuluu ehdottomasti myös hanaolut, jonka keskieurooppalainen asiakas pyysi lämmittämään mikrossa. Asiakas joi lämmintä olutta flunssalääkkeenä.

Omaperäisin ruoka-annostarina liittyy italialaiseen ravintolaan Helsingin keskustassa.

– Asiakas, joka ei jostain syystä pystynyt pureksimaan ruokaansa, tilasi pastakäärön täysin soseutettuna. Kokki tarkasti pariin otteeseen, että ihan oikeastiko annos pitää sähkövatkaimella sekoittaa sileäksi. Valmis annos muistutti ulkonäöllisesti oksennuspuuroa, mutta asiakas tykkäsi ja söi kaiken, kertoo ravintolassa edelleen työskentelevä tarjoilija.

Useampi tarjoilijoista myöntää yllättyneensä, miten allergiat vaikuttavat alku- ja pääruokaan.

– Vehnäjauhoihin leivottua suklaakakkua voi kuitenkin syödä aina, ihmettelee eräskin kymmeniä vuosia alalla ollut.

Kasvisvaihtoehtona poronkäristystä

Aina kyseessä eivät ole kuitenkaan ensisijaisesti asiakkaan erikoiset makumieltymykset. Tarjoilijatkin saattavat hassutella.

– Kasvisruokaa oli tarve saada, mutta listalta ei löytynyt mitään sopivaa. Ehdotin poronkäristystä, koska porohan syö paljon sieniä ja jäkälää ja Lapissa kun oltiin, niin miksi ei, kertoo pohjoisen laskettelukeskuksessa ravintola-alalla työskentelevä tarjoilija.

Kasvisruokaa kaivannut asiakas oli syönyt käristyksen mielellään ja ollut erittäin tyytyväinen tilaukseensa.

– Minulta kysyttiin kerran jotain jännää juomaa. Koska herra jäi jankuttamaan sitä jännää, niin tein hänelle kossuvichyn ja laitoin koristeeksi pari katkarapua. Kyllä hän sen siitä tiskiltä mukaan otti, mutta en tiedä joiko, paljastaa pääkaupunkiseudulla työskentelevä naistarjoilija.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Michelin-ravintolalle murska-arvio: "Pöyristyttävästä" kokemuksesta viraalihitti – vielä hämmentävämpi on ravintolan vastineRavintola-arvostelu: Gastro Café Kallio vol. 2Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, JärvenpääKokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse Ravintola-arvostelu: Los Pollos, Tampere40 metrin ravintolakierros: Café Europa, Naughty BRGR, Barmacia, Dining 26, Majava Baari (TAMPERE)
RavintolatHuumoriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat