"Päärynäsiideri maidolla" – suomalaistarjoilijat paljastavat oudoimmat tilaukset baareissa ja ravintoloissa

tarjoilija
Shutterstock

Ravintola-ala on siitä mukava, että jokainen päivä on varmuudella erilainen. Suuressa osassa päivän kulkua ovat tietysti ravintolassa käyvät asiakkaat.

Redditissä on jaettu mitä erikoisempia tarinoita tarjoilijoita ihmetyttäneistä tilauksista. Mukana on esimerkiksi kertomus miehestä, jonka lautasella sai olla tasan kolmetoista ranskanperunaa. Kerran hän oli lähettänyt annoksen takaisin keittiölle, koska perunoiden kokoeroista johtuen hänen mielestään lautasella oli vain 12 ja puoli ranskalaista.

Makuja.fi -sivusto innostui asiasta ja kysyi suomalaisilta ravintola-alan ammattilaisilta heidän kokemuksistaan.

– Yksi asiakas tilasi päärynäsiiderin maidolla, kertoo eräs itähelsinkiläisessä ravintolassa työskentelevä tarjoilija.

Juomapuolelta ihmetyksen aiheita löytyi enemmänkin. Eräs baarityöntekijä muisti tarjoilleensa salmiakkikossua hyla-maidolla. Toinen oli tehnyt shotin, joka sisälsi kahvilikööriä, martini biancoa ja limemehua. Pelkkä ajatuskin makujen yhdistelmästä oli puistattanut baarissa työskennellyttä naista.

Hyväkin juoma on helppo pilata

Oma joukkonsa ovat asiakkaat, jotka pilaavat kalliit viskit hiilihappoisilla limumiksereillä.

TIESITKÖ – Ranskalaisella maakunnalla on yksinoikeus käyttää alueella tuotetusta juomasta nimeä Cognac.

XO-konjakkia kypsytetään vähintään 6 vuotta, keskimäärin kuitenkin jopa 20 vuotta.

Aromikas juoma tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.

– Asiakas tilasi XO-konjakkia Coca-Colalla ja kutsui itse juomaa Xolaksi, kertoo eräs Helsingin keskustassa tarjoilijana työskentelevä nainen.

Erikoisiin tilauksiin kuuluu ehdottomasti myös hanaolut, jonka keskieurooppalainen asiakas pyysi lämmittämään mikrossa. Asiakas joi lämmintä olutta flunssalääkkeenä.

Omaperäisin ruoka-annostarina liittyy italialaiseen ravintolaan Helsingin keskustassa.

– Asiakas, joka ei jostain syystä pystynyt pureksimaan ruokaansa, tilasi pastakäärön täysin soseutettuna. Kokki tarkasti pariin otteeseen, että ihan oikeastiko annos pitää sähkövatkaimella sekoittaa sileäksi. Valmis annos muistutti ulkonäöllisesti oksennuspuuroa, mutta asiakas tykkäsi ja söi kaiken, kertoo ravintolassa edelleen työskentelevä tarjoilija.

Useampi tarjoilijoista myöntää yllättyneensä, miten allergiat vaikuttavat alku- ja pääruokaan.

– Vehnäjauhoihin leivottua suklaakakkua voi kuitenkin syödä aina, ihmettelee eräskin kymmeniä vuosia alalla ollut.

Kasvisvaihtoehtona poronkäristystä

Aina kyseessä eivät ole kuitenkaan ensisijaisesti asiakkaan erikoiset makumieltymykset. Tarjoilijatkin saattavat hassutella.

– Kasvisruokaa oli tarve saada, mutta listalta ei löytynyt mitään sopivaa. Ehdotin poronkäristystä, koska porohan syö paljon sieniä ja jäkälää ja Lapissa kun oltiin, niin miksi ei, kertoo pohjoisen laskettelukeskuksessa ravintola-alalla työskentelevä tarjoilija.

Kasvisruokaa kaivannut asiakas oli syönyt käristyksen mielellään ja ollut erittäin tyytyväinen tilaukseensa.

– Minulta kysyttiin kerran jotain jännää juomaa. Koska herra jäi jankuttamaan sitä jännää, niin tein hänelle kossuvichyn ja laitoin koristeeksi pari katkarapua. Kyllä hän sen siitä tiskiltä mukaan otti, mutta en tiedä joiko, paljastaa pääkaupunkiseudulla työskentelevä naistarjoilija.

***

3:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja