Ravintola-ala on siitä mukava, että jokainen päivä on varmuudella erilainen. Suuressa osassa päivän kulkua ovat tietysti ravintolassa käyvät asiakkaat.
Redditissä on jaettu mitä erikoisempia tarinoita tarjoilijoita ihmetyttäneistä tilauksista. Mukana on esimerkiksi kertomus miehestä, jonka lautasella sai olla tasan kolmetoista ranskanperunaa. Kerran hän oli lähettänyt annoksen takaisin keittiölle, koska perunoiden kokoeroista johtuen hänen mielestään lautasella oli vain 12 ja puoli ranskalaista.
Makuja.fi -sivusto innostui asiasta ja kysyi suomalaisilta ravintola-alan ammattilaisilta heidän kokemuksistaan.
– Yksi asiakas tilasi päärynäsiiderin maidolla, kertoo eräs itähelsinkiläisessä ravintolassa työskentelevä tarjoilija.
Juomapuolelta ihmetyksen aiheita löytyi enemmänkin. Eräs baarityöntekijä muisti tarjoilleensa salmiakkikossua hyla-maidolla. Toinen oli tehnyt shotin, joka sisälsi kahvilikööriä, martini biancoa ja limemehua. Pelkkä ajatuskin makujen yhdistelmästä oli puistattanut baarissa työskennellyttä naista.
Hyväkin juoma on helppo pilata
Oma joukkonsa ovat asiakkaat, jotka pilaavat kalliit viskit hiilihappoisilla limumiksereillä.
TIESITKÖ – Ranskalaisella maakunnalla on yksinoikeus käyttää alueella tuotetusta juomasta nimeä .
