Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IS: Kotipizzan Katja paljastaa simppelin niksin, jolla sinäkin saat täydellistä pizzaa kotona: Uunipellissä piilee salaisuus

1:26Napolilainen pizza paistuu minuutissa
Julkaistu 26.09.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Palkittu Kotipizza-yrittäjä Katja Körkkö paljasti Ilta-Sanomille parhaat pizzanpaistovinkkinsä.

Yllä olevalla videolla vinkit täydelliseen napolilaiseen pizzaan.

Kiimingin ja Iin Kotipizza-ravintoloista vastaava Katja Körkkö on kahminut mitaleita Yhdysvalloissa järjestetyisä World Pizza Games -kilpailuissa jo kahtena vuonna peräkkäin. Vuoden 2019 kilpailuissa Körkkö nappasi hopeaa pizzan leipomisen nopeuskilpailussa ja pronssia pizzatriathlonissa, jossa leivotaan pizzapohjia ja kootaan pizzalaatikoita. 

– Onhan se hienoa olla maailman menestynein nainen jo toista vuotta peräkkäin. Laji vaatii voimaa ja kestävyyttä. Tuntuu mahtavalta menestyä kilpailussa Kotipizzan ja Suomen edustajana, mutta myös naisena, Körkkö kommentoi maaliskuussa hopeamitaliaan.

Kuuman pellin taktiikalla täydellinen pizzapohja

Nyt Körkkö on paljastanut Ilta-Sanomille parhaat vinkkinsä täydellisen pizzan paistamiseen. Körkön mukaan pizzat paistetaan ammattiuunissa yli 300 asteessa, mutta myös kotona voi saada ravintolatasoisen lopputuloksen muutaman niksin avulla. Körkkö suosittelee kotona pizzaa leipoville kuuman pellin taktiikkaa.

–  Eli kun uunin laittaa lämpenemään mahdollisimman kuumaksi, uunipelti kannattaa jättää lämpenemään sinne siksi aikaa. Tässä pitää tietenkin varoa, ettei polta itseään, mutta kun ripottaa vähän jauhoja ja pizzan laittaa kuumalle pellille ilman leivinpaperia, pohja alkaa paistua heti, Körkkö sanoo Iltasanomille ja muistuttaa, että pizzataikinan on hyvä olla ohut. 

Pizzataikinan siirtämiseen Körkkö suosittelee pizzalapiota. Lisäksi Kotipizza-yrittäjä neuvoo panostamaan tomaattikastikkeeseen. Sen on Körkön mukaan hyvä olla sileää ja tuoreilla yrteillä maustettua. 

–  Kun tomaattikastikkeessa on kunnolla makua ja pizzan paistaa kuuman pellin taktiikalla, ollaan jo aika pitkällä. Kun taikina ja tomaattikastike ovat kunnossa, pohja on jo niin hyvä, ettei pizzaa tarvitse täyttää kovin monilla aineksilla, Körkkö summaa Ilta-Sanomille. 

Lue myös: Anne ja Jukka saivat raumalaisessa pizzeriassa erikoisen pyynnön – toteuttivat toiveen ja hittihän siitä tuli: "Veti ihan hiljaiseksi"

Lähteet: Ilta-Sanomat, Kotipizza

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Pizzamestari Luca Platania: Tämä on kaikista tärkeintä, kun paistat pizzaa kotiuunissaHU: Tässä on Helsingin paras pizzeria – ravintolan listalta puuttuu kokonaan suomalaisten suosikkipizza: "Sitä ei meidän ravintolassa saa"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa
RuokaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • to10:35
    Arkiruoka

    Halpaa, terveellistä ja ravitsevaa – arkiruoka, jota sinunkin kannattaisi syödä