IS: Kotipizzan Katja paljastaa simppelin niksin, jolla sinäkin saat täydellistä pizzaa kotona: Uunipellissä piilee salaisuus

Napolilainen pizza paistuu minuutissa 1:26 Napolilainen pizza paistuu minuutissa

Palkittu Kotipizza-yrittäjä Katja Körkkö paljasti Ilta-Sanomille parhaat pizzanpaistovinkkinsä.

Yllä olevalla videolla vinkit täydelliseen napolilaiseen pizzaan.

Kiimingin ja Iin Kotipizza-ravintoloista vastaava Katja Körkkö on kahminut mitaleita Yhdysvalloissa järjestetyisä World Pizza Games -kilpailuissa jo kahtena vuonna peräkkäin. Vuoden 2019 kilpailuissa Körkkö nappasi hopeaa pizzan leipomisen nopeuskilpailussa ja pronssia pizzatriathlonissa, jossa leivotaan pizzapohjia ja kootaan pizzalaatikoita. 

– Onhan se hienoa olla maailman menestynein nainen jo toista vuotta peräkkäin. Laji vaatii voimaa ja kestävyyttä. Tuntuu mahtavalta menestyä kilpailussa Kotipizzan ja Suomen edustajana, mutta myös naisena, Körkkö kommentoi maaliskuussa hopeamitaliaan.

Kuuman pellin taktiikalla täydellinen pizzapohja

Nyt Körkkö on paljastanut Ilta-Sanomille parhaat vinkkinsä täydellisen pizzan paistamiseen. Körkön mukaan pizzat paistetaan ammattiuunissa yli 300 asteessa, mutta myös kotona voi saada ravintolatasoisen lopputuloksen muutaman niksin avulla. Körkkö suosittelee kotona pizzaa leipoville kuuman pellin taktiikkaa.

–  Eli kun uunin laittaa lämpenemään mahdollisimman kuumaksi, uunipelti kannattaa jättää lämpenemään sinne siksi aikaa. Tässä pitää tietenkin varoa, ettei polta itseään, mutta kun ripottaa vähän jauhoja ja pizzan laittaa kuumalle pellille ilman leivinpaperia, pohja alkaa paistua heti, Körkkö sanoo Iltasanomille ja muistuttaa, että pizzataikinan on hyvä olla ohut. 

Pizzataikinan siirtämiseen Körkkö suosittelee pizzalapiota. Lisäksi Kotipizza-yrittäjä neuvoo panostamaan tomaattikastikkeeseen. Sen on Körkön mukaan hyvä olla sileää ja tuoreilla yrteillä maustettua. 

–  Kun tomaattikastikkeessa on kunnolla makua ja pizzan paistaa kuuman pellin taktiikalla, ollaan jo aika pitkällä. Kun taikina ja tomaattikastike ovat kunnossa, pohja on jo niin hyvä, ettei pizzaa tarvitse täyttää kovin monilla aineksilla, Körkkö summaa Ilta-Sanomille. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!