IS: Kikkelikarkit viedään käsistä Turussa – Juha tilasi kavereilleenkin "suuhunpantavaa"

Kikkelikarkit
Kikkelikarkit viedään nyt käsistä Turussa, kertoo Ilta-Sanomat. whatsnewgifts

Ilta-Sanomien haastattelema turkulaisäiti järkyttyi karkkikaupassa myytävistä sukupuolielinten muotoisista makeisista. Äidin julkinen huoli ei kuitenkaan hiivuttanut kikkelikarkkien myyntiä, vaan päin vastoin moninkertaisti sen.

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona nimettömänä pysyttelevän turkulaisäidin järkytyksestä paikallisessa karkkikaupassa. Äiti oli tyttärensä kanssa karkkiostoksilla ja pahastui, kun karkkihyllyltä ei löytynyt perinteisiä eläin- tai autokarkkeja, vaan sukupuolielinten muotoisia makeisia.

– Mihin suuntaan tämä maailma on menossa, jos pippelikarkit ovat karkkikaupan pitäjän ja muiden mielestä ihan ok? Millaisessa maailmassa lapset joutuvat elämään? Onko tämä se suunta, äiti totesi IS:n haastattelussa

Kikkelikarkkien myynti moninkertaistui

Äidin huoli saikin yllättäen turkulaiset innostumaan kikkelikarkeista. Karkkikaupan myyjä kertoo Ilta-Sanomille, että torstaipäivä aikana kyseisten makeisten myynti moninkertaistui. Karkkeja ostettiin muun muassa Tom of Finland -tapahtumaan. Yksi ostaja oli seksuaaliterapeutti.

Kikkelikarkkeja tilattiin jopa puhelimitse kymmeniä kiloja. Karkkeja tilasi muun muassa 38-vuotias Helsingissä asuva turkulainen Juha, joka aikoi jakaa myös kavereilleen ”suuhunpantavaa”. Juha ihmettelee Ilta-Sanomien haastattelussa, mitä väliä karkin muotoilulla oikeasti on - kyseessä on kuitenkin pelkät karamellit.

– Meillä on Suomessa kukkahattutätejä, joiden mielestä kaikki tällainen on negatiivista ja pitäisi kieltää. Mutta mihin raja pitäisi vetää? Suomessa vedetään muutenkin liikaa rajoja kaikkeen, Juha toteaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.