Kaupan härskit uutuuskarkit saivat asiakkaat tyrmistymään – ketju ei näe ongelmaa: ”On ihan ok katsoa poispäin”

Tee itse minikokoisia viinereitä
Ystävänpäivänä maistuvat myös perinteiset viinerit. Poimi resepti videolta.

Brittiläisen vähittäiskauppaketjun asiakkaat ovat tyrmistyneet kaupan hyllyille ilmestyneiden ystävänpäiväkarkkien vuoksi. Kaupan vaaleanpunaiset vaahtokarkit eivät nimittäin esitä perinteisiä sydämiä, vaan naisten takapuolia ja rintoja.

Brittiläinen vähittäiskauppaketju on löytänyt itsensä keskeltä kohua uusien vaahtokarkkiensa vuoksi. Sen lisäksi, että paljon somehuomiota saaneet vaahtokarkit esittävät naisten rintoja ja takapuolia, pakkaukset on koristeltu varsin kyseenalaisilla lauseilla. Pakkauksissa vaahtokarkin syöjää kehotetaan muun muassa "olemaan hellä".

Asiakkaiden mukaan kyseiset karkit ovat esineellistäviä, eivätkä sovellu lainkaan lapsiystävällisen kaupan valikoimiin.

Kauppa seisoo päätöksensä takana

Viime aikoina sosiaalinen media onkin täyttynyt epäuskoisista päivityksistä, joissa pohditaan karkkien varsinaista tarkoitusta. Huomiota on herättänyt myös se, että kauppa ei myy lainkaan vastaavia, miehisiä ruumiinosia esittäviä vaahtokarkkeja.

– Mitä oikein yritätte sanoa näillä tuotteilla perheille, jotka tulevat myymälään? eräs Twitter-käyttäjä kyselee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tiedostan, että ne ovat vain vaahtokarkkeja, ja että vaahtokarkit eivät ole maailmanloppu. Mutta tiedän myös, että seksuaalinen esineellistäminen on liitetty väkivaltaan, toisessa twiitissä todetaan.

Närkästyneistä asiakaspalautteista huolimatta kauppa kertoo seisovansa päätöksen takana, ja he aikovat pitää kohua herättäneet makeiset valikoimissaan.

– Jos nämä loukkaavat sinua, me emme pakota sinua ostamaan niitä, On ihan ok katsoa poispäin ja jättää ne huomioimatta, vähittäiskaupasta kommentoidaan Metro.co.uk-sivustolle.

Kaupan mukaan se, että muutama ihminen ei pidä jostain tuotteesta, ei ole riittävä syy poistaa sitä valikoimista. Varsinkin siinä tapauksessa, että tuhannet muut ihmiset pitävät siitä, kauppa lisää.

Lähteet: Metro, Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja