Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa viinikumeista? Ruotsalaisisän valitus johti namujen hyllyttämiseen

2:15 Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit

Viinikumien yksityiskohdista järkyttyneen isän mukaan kyseiset karkit antavat niitä ostaville lapsille ja nuorille vääriä viestejä. 

Videolta pääset kurkistamaan Turkinpippurien valmistukseen. 

Kun ruotsalaisisä Joachim Heidkamp ryhtyi tutkimaan tarkemmin nelivuotiaan poikansa suosikkikarkkipussia, hän yllättyi toden teolla. Paikallisesta ruokakaupasta ostetuista viinikumeista oli luettavissa sanoja, jotka eivät isän mukaan todellakaan sopineet lasten käsiin.

Mitä enemmän karkkeja isä pussista poimi, sitä enemmän alkoholien nimiä hänen silmien eteensä päätyi; viski, vodka, gin ja brandy.

– Meidän nelivuotias oli juuri oppinut kirjoittamaan sanoja, eikä tämä välttämättä olisi päättynyt hyvin, isä kertoo Expressen-lehdelle.

Kauppa otti isän valituksen tosissaan

Viinikumeja koristavista sanoista järkyttynyt Joachim otti yhteyttä ruokakauppaan, sillä hänen mukaan kauppa oli vastuussa myymistään tuotteista. Vaikka makeiset itsessään eivät sisällä lainkaan alkoholia, isän mielestä jo pelkkä alkoholin mainitseminen on asia, joka ei ole hyväksi lapsille. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– On selvää, että karkit, joissa lukee ”viski” ja ”vodka” antavat täysin vääriä viestejä niitä ostaville lapsille ja nuorille. En ymmärrä, kuinka tämä on ylipäätään mahdollista, Joachim kertoo.

Isän yhteydenoton jälkeen kauppa poisti kyseisen valmistajan viinikumit valikoimistaan ja korvasi ne toisella merkillä. Pekås-kaupan toimitusjohtajan mukaan on vain hyvä asia, että asia huomattiin ja tilanne saatiin korjattua. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja