Järvenpääläisessä uusioperheessä nautittiin viikonloppuna joulupipareita insinöörimiehen tyyliin.
Kaikki lähti siitä, kun uusioperheenäiti Tanja Ruohonen nautti aamupalaksi hieman piparitaikinaa järvenpääläisessä omakotitalossa – taikinahan on tunnetusti monen mielestä jopa parempaa kuin itse lopputuotos paistamisen jälkeen.
– Juhlimme lauantai-iltana ukon synttäreitä vähän etukäteen. Hän paistoi meille komeat viiden sentin paksuiset medium miinus -pihvit. Sunnuntaiaamuna jatkettiin vähän herkuttelua, ja söin edellisen viikonlopun lasten piparkakkutalkoista jääneet taikinat pois kuleksimasta
Viimeisen taikinakuution kohdalla Tanjan mies, Antti Ollinmäki kielsi kuitenkin puolisoaan syömästä enempää. Sen sijaan Antti nappasikin käteensä paistinpannun ja alkoi Tanjan yllätykseksi paistopuuhiin.
– Hän pyöräytti piparikuution pannulla ja tarjosi sen minulle syömäpuikoilla kermavaahdon kera. Se oli aivan sairaan hyvää! Päätettiin siltä seisomalta, että tehdään lapsille illalla herkkuannokset isin synttäreitten kunniaksi.
"Helppoa ja hyvää!"
Perheen lapset saivat illalla isänsä tuunaaman jätski-pipariannoksen, ihastuivat siihen ja nappasivat siitä saman tien kuvia. Tanja puolestaan päätti jakaa idean Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmään, missä se keräsi nopeasti tykkäyksiä.

