Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Satu lisäsi yhden ainesosan omenapiirakkaan ja helposta reseptistä tuli valtaisa hitti: "Siis niin järkyttävän hyvää!"

Sadun omenapiirakka on täydellisen mehevää!
Sadun omenapiirakka on täydellisen mehevää!Satukoivisto.fi
Julkaistu 15.09.2019 09:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos etsit täydellistä ja kaupan päälle vielä helppoa omenapiirakkareseptiä, Sadun "somenapiirakka" on sinulle!

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan  elokuussa omenapiirakkareseptin, jota ylistetään sosiaalisessa mediassa. Mehevä omenapiirakka on monen sitä testanneen mielestä vaatimattomasti maailman parasta.

Satu kertoo blogissaan kyseisen omenapiirakkaversion olevan perheensä rakkaimpia leivonnaisia. 

– Mies kerta kaikkiaan rakastaa kaikenlaisia omenaista ja makeaa, ja koska puutarhamökillämme kasvaa viisi omenapuuta, piirakan materiaalia riittää huononakin omenavuotena yllin kyllin. Omenapiirakka oli myös yksi Gastronaatti II -kirjani suosituimmista resepteistä, ja yksi lukijoista keksi sille lempinimen #somenapiirakka. Nerokasta, Satu kirjoittaa.

Sadun omenapiirakkaa on ylistetty myös muun muassa Helsingin Sanomissa, jonka ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka kehui reseptin ansainneen kaiken saamansa somesuitsutuksen. 

Mantelijauhot täydellisen mehevyyden salaisuus

Mutta mikä Sadun omenapiirakasta tekee sitten niin erityisen hyvää? Vastaus löytyy ainesosalistalta. Tavallisten vehnäjauhojen lisäksi piirakkapohjaan käytetään mantelijauhoja. Satu kertoo keksineensä mantelijauhon laittamisen piirakkaan täysin sattumalta, kun kotona ei ollutkaan tarpeeksi vehnäjauhoja piirakan leipomista varten. 

– Ruokakomerosta silmiin osui pussillinen mantelijauhoa, joka oli hankittu ties mistä syystä. Muistelin, kuinka eräs entinen työkaverini aina ylisti mantelijauhojen mukanaan tuomaa mehevyyttä leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, ja niin päätin korvata vehnäjauhoista osan niillä. Uunista tuli ulos uskomaton herkku. Piirakan pohja oli ennennäkemättömän mehevä, jopa karamellisoitunut, ja se viimeinen murunen, jota kukaan ei ikinä tohdi ottaa, säilyi mehevänä seuraavaan aamuun.

Somenapiirakka omenapiirakka itse tehtyMTV

Satu kertoo saaneensa paljon palautetta piirakkaa testanneilta kotileipureilta.

– Tää oli siis niin järkyttävän hyvää että!!, eräs palautteenantaja ylisti. 

Herkku kaiken hypetyksen arvoinen

Testasimme Sadun reseptin itsekin ja voimme allekirjoittaa kaikki ylisanat. Somenapiirakka todella oli kaiken sen hypetyksen arvoinen herkku.

Piirakan maku ja koostumus tuntuivat vain paranevan leipomisen jälkeisenä päivänä. Omenoiden tuoma kosteus ja mantelijauhojen antama mehevyys yhdistettynä mausteisiin toivat etäisesti mieleen herkullisen runebergintortun. 

Kuten Satu blogissaankin neuvoo, piirakkaa ei kannata missään nimessä ylikypsentää, vaan paistaa sitä mieluummin aavistuksen liian vähän aikaa. Näin varmistaa piirakan mehevän koostumuksen. 

TESTAA RESEPTI: Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

Lähde ja jutun pääkuva: Satukoivisto.fi

***

Mitä kaikkea omena pitää sisällään? Katso videolta:

1:24Tietoa vitamiineista ja lajikkeiden eroista

Lisää aiheesta:

Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"Sadun omenapiirakka on jopa "liian suosittu" – testaa ylistetty somenapiirakkaKatariina paljastaa "salaisen valmistusvinkin" Maisemakahvilan raparperipiirakkaanSatu lisäsi yhden ainesosan omenapiirakkaan ja hittihän siitä tuli: "Järkyttävän hyvää!"Maisemakahvilan raparperipiirakasta entistäkin parempaa! Katariina paljastaa "salaisen valmistusvinkin"Joko testasit? Satu lisäsi yhden ainesosan omenapiirakkaan ja helposta reseptistä tuli hitti: "Siis niin järkyttävän hyvää!"
RuokaSomehititIlmiötMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen