Satu lisäsi yhden ainesosan omenapiirakkaan ja helposta reseptistä tuli valtaisa hitti: "Siis niin järkyttävän hyvää!"

Omenapiirakka Somenapiirakka
Sadun omenapiirakka on täydellisen mehevää! Satukoivisto.fi

Jos etsit täydellistä ja kaupan päälle vielä helppoa omenapiirakkareseptiä, Sadun "somenapiirakka" on sinulle!

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan  elokuussa omenapiirakkareseptin, jota ylistetään sosiaalisessa mediassa. Mehevä omenapiirakka on monen sitä testanneen mielestä vaatimattomasti maailman parasta.

Satu kertoo blogissaan kyseisen omenapiirakkaversion olevan perheensä rakkaimpia leivonnaisia. 

– Mies kerta kaikkiaan rakastaa kaikenlaisia omenaista ja makeaa, ja koska puutarhamökillämme kasvaa viisi omenapuuta, piirakan materiaalia riittää huononakin omenavuotena yllin kyllin. Omenapiirakka oli myös yksi Gastronaatti II -kirjani suosituimmista resepteistä, ja yksi lukijoista keksi sille lempinimen #somenapiirakka. Nerokasta, Satu kirjoittaa.

Sadun omenapiirakkaa on ylistetty myös muun muassa Helsingin Sanomissa, jonka ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka kehui reseptin ansainneen kaiken saamansa somesuitsutuksen. 

Mantelijauhot täydellisen mehevyyden salaisuus

Mutta mikä Sadun omenapiirakasta tekee sitten niin erityisen hyvää? Vastaus löytyy ainesosalistalta. Tavallisten vehnäjauhojen lisäksi piirakkapohjaan käytetään mantelijauhoja. Satu kertoo keksineensä mantelijauhon laittamisen piirakkaan täysin sattumalta, kun kotona ei ollutkaan tarpeeksi vehnäjauhoja piirakan leipomista varten. 

– Ruokakomerosta silmiin osui pussillinen mantelijauhoa, joka oli hankittu ties mistä syystä. Muistelin, kuinka eräs entinen työkaverini aina ylisti mantelijauhojen mukanaan tuomaa mehevyyttä leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, ja niin päätin korvata vehnäjauhoista osan niillä. Uunista tuli ulos uskomaton herkku. Piirakan pohja oli ennennäkemättömän mehevä, jopa karamellisoitunut, ja se viimeinen murunen, jota kukaan ei ikinä tohdi ottaa, säilyi mehevänä seuraavaan aamuun.

Satu kertoo saaneensa paljon palautetta piirakkaa testanneilta kotileipureilta.

– Tää oli siis niin järkyttävän hyvää että!!, eräs palautteenantaja ylisti. 

Herkku kaiken hypetyksen arvoinen

Testasimme Sadun reseptin itsekin ja voimme allekirjoittaa kaikki ylisanat. Somenapiirakka todella oli kaiken sen hypetyksen arvoinen herkku.

Piirakan maku ja koostumus tuntuivat vain paranevan leipomisen jälkeisenä päivänä. Omenoiden tuoma kosteus ja mantelijauhojen antama mehevyys yhdistettynä mausteisiin toivat etäisesti mieleen herkullisen runebergintortun. 

Kuten Satu blogissaankin neuvoo, piirakkaa ei kannata missään nimessä ylikypsentää, vaan paistaa sitä mieluummin aavistuksen liian vähän aikaa. Näin varmistaa piirakan mehevän koostumuksen. 

Lähde ja jutun pääkuva: Satukoivisto.fi

***

Mitä kaikkea omena pitää sisällään? Katso videolta:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja