Jos etsit täydellistä ja kaupan päälle vielä helppoa omenapiirakkareseptiä, Sadun "somenapiirakka" on sinulle!
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan  elokuussa omenapiirakkareseptin, jota ylistetään sosiaalisessa mediassa. Mehevä omenapiirakka on monen sitä testanneen mielestä vaatimattomasti maailman parasta.
Satu kertoo blogissaan kyseisen omenapiirakkaversion olevan perheensä rakkaimpia leivonnaisia. 
– Mies kerta kaikkiaan rakastaa kaikenlaisia omenaista ja makeaa, ja koska puutarhamökillämme kasvaa viisi omenapuuta, piirakan materiaalia riittää huononakin omenavuotena yllin kyllin. Omenapiirakka oli myös yksi Gastronaatti II -kirjani suosituimmista resepteistä, ja yksi lukijoista keksi sille lempinimen #somenapiirakka. Nerokasta, Satu kirjoittaa.
Sadun omenapiirakkaa on ylistetty myös muun muassa Helsingin Sanomissa, jonka ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka kehui reseptin ansainneen kaiken saamansa somesuitsutuksen. 
Mantelijauhot täydellisen mehevyyden salaisuus
Mutta mikä Sadun omenapiirakasta tekee sitten niin erityisen hyvää? Vastaus löytyy ainesosalistalta. Tavallisten vehnäjauhojen lisäksi piirakkapohjaan käytetään mantelijauhoja. Satu kertoo keksineensä mantelijauhon laittamisen piirakkaan täysin sattumalta, kun kotona ei ollutkaan tarpeeksi vehnäjauhoja piirakan leipomista varten. 


