Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki paljastaa: Pahin moka, jonka ihmiset tekevät munakokkelin valmistuksessa

Shutterstock
Julkaistu 14.08.2017 07:10

MTV LIFESTYLE

Maailmankuulu keittiömestari Bobby Flay paljastaa, miten kotikokit yleensä mokaavat munakokkelinsa.

Munakokkelin valmistus on periaatteessa helppoa. Sen valmistuksessa tulee kuitenkin olla tarkkana, jos mielii mehevää ja hyvää kokkelia.

Keittiömestari Bobby Flay paljastaa, että kotikokit mokaavat useimmiten munakokkelin maustamisen kanssa. Flayn mukaan pahin moka on suolata munakokkeli alkuvaiheessa.

– Suolaa ei pidä lisätä kuin vasta loppuvaiheessa, koska se pilaa muuten kokkelin koostumuksen, Flay paljastaa.

Flay aloittaa munakokkelin valmistamisen lisäämällä kylmää voita ja creme fraichea pannulle, keskilämpöiselle levylle. Juuri kun voi ja creme fraiche ovat lähes sulaneet pannulle, joukkoon lisätään valmiiksi rakenteeltaan rikotut kananmunat. Sitten sekoitetaan.

– Lisää tässä vaiheessa mustapippuri, mutta älä suolaa.

Kun kokkeli on lähes valmista, siihen lisätään lopulta suola ja se otetaan pois pannulta. Pidä huoli, ettet ylikypsennä munakokkelia. Ota kokkeli mieluiten liian aikaisin pois pannulta, sillä se jatkaa vielä kypsymistään lautasella.

Lähde: Popsugar

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kokin kokkeliniksillä loihdit fanfaarien arvoisen muna-aamiaisen: Salainen ainesosa löytynee sinunkin jääkaapistasiTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessäIlmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistutHuippukokki neuvoo: Tämä on paras tapa valmistaa munakokkeliHuippukokki vinkkaa: Salainen raaka-aine tekee munakokkelista entistä parempaa!
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?