Ilmaisista alkoholijuomista luopuminen herätti suomalaisissa raivon – näin Finnair vastaa kohuun

lentokoneruoka
Alkoholittomat juomat ovat edelleen maksuttomia. Shutterstock

Ilmaisista alkoholijuomista tietyillä economy-luokan kaukolennoilla luopunut Finnair haluaa kokeilla, millaisia vaikutuksia maksullisiksi muuttuneilla ruokajuomilla on myyntiin ja asiakaskokemukseen. 

Uutisoimme keskiviikkona Finnairin "alkoholikokeilusta", joka on herättänyt lentomatkustajien keskuudessa tyytymättömyyttä. 

Aiemmin reiteillä on tarjoiltu maksutta ensimmäisen aterian yhteydessä yksi alkoholijuoma, lasillinen viiniä tai olutta. Tällä talvikaudella alkoholipitoisista ruokajuomista joutuu maksamaan. Alkoholittomat juomat ovat edelleen maksuttomia.

– Alkoholia on siis edelleen tarjolla niille, jotka sen haluavat ostaa. Finnairilla on myös ostettavissa ennalta tilattavia laadukkaita ateriakokonaisuuksia, joihin myös kuuluu viini, Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo Makuja.fi:lle.

Alkoholin käyttö on vähentynyt lennoilla

Kokeilu alkoi talven kausilentojen alkaessa 1.1.2018 ja se päättyy maaliskuun lopussa. Vaikka sosiaalisessa mediassa ärsyyntyneet matkustajat ovat kommentoineet yhtiön pitäneen muutoksen salassa, Tallqvist kertoo yhtiön informoineen asiakkaita sekä sähköpostitse, Finnairin Twitter-tileillä että päivitetyn verkkosivuston muodossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tästä on kerrottu myös suoraan asiakkaille, joilla on varaus lennoille, joita kokeilu koskee. Asiakkaat ovat saaneet tiedon tästä niin sanotussa pre-departure-sähköpostissa, joka tulee ennen matkaa.

Tallqvistin mukaan kokeilun tarkoituksena on testata, millaisia vaikutuksia ilmaisista alkoholijuomista luopumisella on toisaalta myyntituottoihin ja toisaalta asiakaskokemukseen.

– Asiakkailta on nyt talven lomakauden käynnistyessä tullut jonkin verran kysymyksiä tästä. Toisaalta alkoholin käyttö kokonaisuudessa on vähentynyt lennoilla. Asiakkaat ovat myös kaikki erilaisia – kaikki eivät halua alkoholia ruuan yhteydessä, jollekin toiselle se taas on tärkeä osa ateriaa, Tallqvist kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!