Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ilmainen raaka-aine, joka pelastaa kokkaushuolilta – tämä julkkiskokin vinkki kannattaa painaa mieliin!

6:04Kotimaista kalaa ekologisesti
Julkaistu 28.10.2018 21:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Julkkiskokki luottaa keittiössään yksinkertaisiin raaka-aineisiin ja siihen, että vesi pelastaa. 

Videolla kokki Jyrki Sukula ja suojeluasiantuntija Matti Ovaska keskustelevat kotimaisen kalan ekologisuudesta. 

Yhdysvaltalaisen julkkiskokin mukaan hyvässä ruoassa on harvoin kyse monimutkaisista raaka-aineista ja työvaiheista. Varsinkin koti-illallisia valmistettaessa kannattaa kokki Alex Guarnaschellin mukaan jättää turha hienostelu taakse ja keskittyä yksinkertaisuuteen.

Olipa itse valmistamasi ateria kuinka yksinkertainen tahansa, sen nostaminen pöytään on jo puoli voittoa, kokki muistuttaa.

Pelastaa monilta ruokakatastrofeilta!

Kun puhutaan itse ruoanlaitosta, Guarnaschellilla on antaa meille kotikokeille muutama arvokas neuvo. Jos löydät itsesi keskeltä ruokakatastrofia, apuun kannattaa ottaa yksi todellinen pelastaja – vesi. Se voi pelastaa ruokasi niin palamiselta, kuivumiselta kuin muiltakin kokkaushuolilta.

LUE MYÖS: Perunoita ja jauhelihakastiketta iltakahdeksalta? Huippukokki Kari Aihinen tyrmää suomalaisperheiden ruokailutottumukset: ”Ollaan ongelmissa”

– Jos kastikkeesi on liian paksua ja keittymässä kokoon, lorauta joukkoon vettä. Jos suklaakastikkeesi on juoksettumassa kerman tai voin vuoksi, loraus vettä korjaa tilanteen, kokki toteaa.


bolognese, kastikeVesi ohentaa paksuksi pääseen kastikkeen.Shutterstock

Veden lisäksi naisella on muutamia suosikkiraaka-aineita, joita hän pitää aina keittiössään. Yksi näistä raaka-aineista on makuja tasapainottava hunaja.

– Hunajapurkki keittiössä on tärkeä, sillä sen avulla voit tasapainottaa kitkeryyttä ja mausteisuutta lähes missä tahansa ruoassa; vinegreteissä, kastikkeissa ja jopa lihassa, Guyarnaschell kertoo

Kokki kertoo luottavansa ruoanlaitossaan myös sinapin ja viinietikan voimaan.

Lähde: Foodbeast

Lisää aiheesta:

Raaka-aineet, jotka olisi hyvä löytyä aina keittiökaapista: "Saa yllättävän paljon aikaiseksi pienellä vaivalla"Vältä rasvakatastrofi jauhelihaa paistaessa – perheenäidiltä oivallus: "Paras kokkausniksi ikinä"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Lisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"Julkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus! Huippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden – ota haltuun nämä neljä asiaa
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"