6:04

Ilmainen raaka-aine, joka pelastaa kokkaushuolilta – tämä julkkiskokin vinkki kannattaa painaa mieliin!

Julkkiskokki luottaa keittiössään yksinkertaisiin raaka-aineisiin ja siihen, että vesi pelastaa. 

Videolla kokki Jyrki Sukula ja suojeluasiantuntija Matti Ovaska keskustelevat kotimaisen kalan ekologisuudesta. 

Yhdysvaltalaisen julkkiskokin mukaan hyvässä ruoassa on harvoin kyse monimutkaisista raaka-aineista ja työvaiheista. Varsinkin koti-illallisia valmistettaessa kannattaa kokki Alex Guarnaschellin mukaan jättää turha hienostelu taakse ja keskittyä yksinkertaisuuteen.

Olipa itse valmistamasi ateria kuinka yksinkertainen tahansa, sen nostaminen pöytään on jo puoli voittoa, kokki muistuttaa.

Pelastaa monilta ruokakatastrofeilta!

Kun puhutaan itse ruoanlaitosta, Guarnaschellilla on antaa meille kotikokeille muutama arvokas neuvo. Jos löydät itsesi keskeltä ruokakatastrofia, apuun kannattaa ottaa yksi todellinen pelastaja – vesi. Se voi pelastaa ruokasi niin palamiselta, kuivumiselta kuin muiltakin kokkaushuolilta.

– Jos kastikkeesi on liian paksua ja keittymässä kokoon, lorauta joukkoon vettä. Jos suklaakastikkeesi on juoksettumassa kerman tai voin vuoksi, loraus vettä korjaa tilanteen, kokki toteaa.

Veden lisäksi naisella on muutamia suosikkiraaka-aineita, joita hän pitää aina keittiössään. Yksi näistä raaka-aineista on makuja tasapainottava hunaja.

– Hunajapurkki keittiössä on tärkeä, sillä sen avulla voit tasapainottaa kitkeryyttä ja mausteisuutta lähes missä tahansa ruoassa; vinegreteissä, kastikkeissa ja jopa lihassa, Guyarnaschell kertoo

Kokki kertoo luottavansa ruoanlaitossaan myös sinapin ja viinietikan voimaan.

Lähde: Foodbeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja