Ilmainen pääruoka lähimetsästä – oletko jo hakenut "metsien kultaa"?

herkkutatti
Herkkutatit sopivat tarjoiltavaksi sekä kotiväelle että vieraille.

Suomen metsät ovat nyt pullollaan tatteja. Makuja.fi otti selvää, kuinka tatteja kannattaa hyödyntää nimenomaan pääruokana.

Useimmiten sieniä käytetään lisukkeina, mutta Suomen ensimmäisen Top Chef -kilvan voittanut kokki Akseli Herlevi suosittelee ottamaan kaiken ilon irti tateista myös pääruokana.

– Sienet ovat metsien kultaa! Herlevi toteaa.

Sesonkiherkut pääruoan paikalle

Suomen luonto tarjoaa monia sesonkiherkkuja, joita voi hakea ruokapöytään aivan ilmaiseksi. Herlevi toteaa, että kaikkia sesongin herkkuja voi tarjoilla pääruokanakin, eivätkä esimerkiksi tatit tarvitse rinnalleen lautaselle välttämättä lihaa.

– Nyt on sienisesonki ja sesonkiherkkuja voi hyvin käyttää pääraaka-aineena, Herlevi kertoo.

Herlevi antoi myös vinkkinsä tattiherkkujen loihtimiseen. Jos tatit haluaa paistaa esimerkiksi juurikin pääruoaksi erityisen sopivalla tavalla hieman isompina paloina, kannattaa kiinnittää huomiota palojen paksuuteen, jotta tatti saa kauttaaltaan rapean pinnan.

– Tärkeää on se, että tatteja ei ole jätetty liian suuriksi paloiksi, jotta niissä olisi mahdollisimman paljon paistopintaa. Jos pitää suuremmista paloista, niin kannattaa leikata aika litteitä paloja, jotta lopputulos on rapeapintainen, Herlevi vinkkaa.

Herlevi kertoi myös omat maustesuosikkinsa tateille.

– Yleensä käytän juuri timjamia ja valkosipulia – ne sopivat erityisen hyvin tatin kanssa, Herlevi toteaa.

LUE MYÖS:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja