Ilmainen pääruoka lähimetsästä – oletko jo hakenut "metsien kultaa"?

herkkutatti
Herkkutatit sopivat tarjoiltavaksi sekä kotiväelle että vieraille.

Suomen metsät ovat nyt pullollaan tatteja. Makuja.fi otti selvää, kuinka tatteja kannattaa hyödyntää nimenomaan pääruokana.

Useimmiten sieniä käytetään lisukkeina, mutta Suomen ensimmäisen Top Chef -kilvan voittanut kokki Akseli Herlevi suosittelee ottamaan kaiken ilon irti tateista myös pääruokana.

– Sienet ovat metsien kultaa! Herlevi toteaa.

Sesonkiherkut pääruoan paikalle

Suomen luonto tarjoaa monia sesonkiherkkuja, joita voi hakea ruokapöytään aivan ilmaiseksi. Herlevi toteaa, että kaikkia sesongin herkkuja voi tarjoilla pääruokanakin, eivätkä esimerkiksi tatit tarvitse rinnalleen lautaselle välttämättä lihaa.

– Nyt on sienisesonki ja sesonkiherkkuja voi hyvin käyttää pääraaka-aineena, Herlevi kertoo.

Herlevi antoi myös vinkkinsä tattiherkkujen loihtimiseen. Jos tatit haluaa paistaa esimerkiksi juurikin pääruoaksi erityisen sopivalla tavalla hieman isompina paloina, kannattaa kiinnittää huomiota palojen paksuuteen, jotta tatti saa kauttaaltaan rapean pinnan.

– Tärkeää on se, että tatteja ei ole jätetty liian suuriksi paloiksi, jotta niissä olisi mahdollisimman paljon paistopintaa. Jos pitää suuremmista paloista, niin kannattaa leikata aika litteitä paloja, jotta lopputulos on rapeapintainen, Herlevi vinkkaa.

Herlevi kertoi myös omat maustesuosikkinsa tateille.

– Yleensä käytän juuri timjamia ja valkosipulia – ne sopivat erityisen hyvin tatin kanssa, Herlevi toteaa.

LUE MYÖS:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja