IL: Valtio suunnittelee "grillausveroa" – näin kaasugrillaaminen kallistuisi

grilli,-juhannus,-ruokamyrkytys
Shutterstock

Ministeriö haluaisi verottaa jatkossa kaasugrillaamista, kertoo Iltalehti.

Kaasugrillaaminen voi kohta muuttua verolliseksi toiminnaksi. Iltalehden mukaan rahaministeriö kaavailee muun muassa grillaamiseen käytettävään nestekaasuun valmisteveroa. Jos ministeriön suunnitelma menee läpi, kaasupulloihin lätkäistään vero vuodesta 2016 alkaen. Asia jää keväällä 2015 aloittavan uuden eduskunnan päätettäväksi.

Nykyisen hallituksen mielestä kaasun verottomuus on yritystuki, joka haittaa kestävää kasvua ja ympäristöä. Tällä hetkellä nestekaasusta ei peritä valmisteveroja toisin kuin muista nestemäisistä polttoaineista

7 prosentin hinnannousu kaasupulloihin

Iltalehden mukaan valtio aikoo periä kotitalouksilta "grillausveroa" 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa 19,90 euroa maksavalle viiden kilon kaasupullolle noin seitsemän prosentin eli 1,36 euron lisähintaa.

Iltalehden mukaan retkikeittimien pienet kaasusäiliöt ja esimerkiksi tupakoitsijoiden kaasusytyttimet välttyisivät sen sijaan verolta.

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja