Ihmisten aamiaisrutiineista paljastui huolestuttavaa tietoa – ethän tee itse tätä virhettä aamuisin?

shutterstock_249309160
Puuro sopii erityisen hyvin aamiaiseksi sekä terveellisyytensä että täyttävyytensä vuoksi. Shutterstock

Vanha viisaus koskien sitä, että aamupala on päivän tärkein ateria, näyttää unohtuneen monelta tähän päivään mennessä.

Isossa-Britanniassa tehdyssä kyselyssä selvisi, että jopa puolet briteistä tekee aamuisin virheen jättämällä aamupalan kokonaan syömättä.

Moni jättää aamiaisen kokonaan syömättä

Kyselyyn vastasi 2 000 brittiä. Kyselyn toteutti yritys nimeltä Flahavan's. BBC Good Food tutki samaa asiaa alkuvuodesta. Tuolloin tutkimukseen vastanneista briteistä 42 prosenttia myönsi jättävänsä aamiaisen väliin joka päivä. Alkuvuodesta toteutetussa tutkimuksessa oli mukana 5 000 ihmistä.

Aamiaista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, mutta moni väheksyy tätä uskomusta vedoten muun muassa kiireeseen. Vastikään järjestetyssä kyselyssä puolet vastanneista myönsi jättävänsä aamiaisen välistä säännöllisesti. Kolmen vuoden takaiseen lukuun nähden tämä määrä on kaksinkertainen.

Flahavan'sia edustava ravitsemusterapeutti Lucy Jones on huolissaan kyselyn paljastamasta ilmiöstä. Hän painottaa aamiaisen tärkeyttä osana terveellistä ruokavaliota.

– Aamiainen on todella tärkeä osa päivää. Aamiaisen jättäminen väliin voi vaikuttaa sekä terveyteen että mielialaan, Jones toteaa.

– Tasapainoinen aamiainen antaa energiaa koko aamuksi. Kunnon aamiaisen myötä olo on kylläisempi pitkään, ja on epätodennäköisempää, että päivän mittaan tulisi naposteltua jotain epäterveellistä, Jones jatkaa.

Lähde: Daily Mail

Katso video: Makuja.fi kävi maistamassa Helsingin suurinta pizzaa!

3:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja